Økomarked i Byhagen
19. septemberØkomarked i Byhagen – Lørdag 19.sept. kl 12-16
Sted: Byhagen Haugesund (mellom AOF & EDDA Kino)
Her vil dere blant annet treffe:
- Gunnar Gaas – m/ egg og frukt
- Kjell Ebne – m/ planter, bær og plommer
- Haugaland Sopp og Nyttevekstforening – m/ forskjellig snadder
- Una Kolle – m/ kosmetikk, øko hudpleie
- Gråbein skjeggpleie – m/ div skjeggpleie
- Hogganvik Landsby – m/ øko ost
- Øko-krambua – m/ div.produkter
- Nabolagshagen Texasbyen – m/ planter, luftløk, grønnkål, tomatfrø, m.m
- Tveit jordbruksskole – m/ div løk, grønnkål,sukkererter, m.m
- Pur grønn
- MAJOBO- (mat, jord der du bor) v/Nina Berge, kjent fra tv, årelang erfaring som kursholder i Oslo, Geitmyra skolehage, skolehagelærer osv. Hun vil ha egen stand inn i byhagen, hun vil bla snakke om jordforbedring, varmkompost, nabolagshage og byhager generelt. Hun formelig koker syder av kunnskap.
Dokumentarfilm -Lørdag 19.sept. Kl 1600-1800, på Lille Maritim
Her vises filmen»The World According to Monsantos», den franske dokumentaren, laget av Marie-Monique Robin, om hvordan et stort multinasjonale selskap konspirerer med politikere og maktkonstellasjoner for å oppnå det de vil!
Filmen blir introdusert av Nina Berge.
«Marie-Monique Robin tildeles Rachel Carson-prisen 2009 for sin innsats for å sette fokus på en av de viktigste miljøtruslene idag, nemlig hvordan genetisk endret såkorn truer naturens balanse.
Marie-Monique Robin er fransk journalist, født i 1960.
Hun er forfatter av boken og skaper av dokumentarfilmen ”The World According to Monsanto”. Her tar hun opp viktige tema som at mennesker skal ha en rett til å vite hva de spiser.
Arbeidet til Robin handler også om at bøndene som produserer mat mister kontrollen over egen matproduksjon fordi genprodusenten ”eier” såkornet og bøndene ikke har lov til å høste såkorn av egen avling. Mange bønder kommer derfor i gjeld til dem som produserer såkornet og kan oppleve å bli styrt av dem.» utdrag fra http://www.rachelcarsonprisen.no/
Videre program utover uka:
21.09. kl 0930-1500, Tveit videregående skole. Kompostkurs, av Christian Zurbuchen.
21.09. kl 1900, på Økokrambua i Haugesund. Barnematkurs, av Margit Vea
22.09. kl 1900, på Økokrambua vi Haugesund, Hvordan lage brød og godt pålegg, osv. Margit Vea
24.09. kl 1800 på Totalen i Haugesund, musikk, informasjon om økodrift og salg og smaksprøver. Hogganvik Landsby.
Egen Økomeny på Rene på Scandic Maritim
Det vil bli satt fokus på økologisk og kortreist mat på flere andre restauranter i Haugesund.
Egen utstilling på Haugesund Folkebibliotek.
– – – – –
Dette er starten på en ny æra for den generelle matproduksjonen. Økologiske prinsipper vil følge naturens egne premisser for å dyrke mat, som deretter innholdsmessig også vil gjenoppbygge planetens egen form samt styrke menneskers sunnhet og helse.
Alle de lokale økologiske aktørene under ØKO-UKA deltar med kunnskap, engasjement og glede.
De er stolte over å vise frem sine unike produkter, og begynner nå å etablere et større økologisk nettverk. Dette lover godt for fremtidige samarbeid og arrangement. Som ethvert nyfødt «barn», starter vi med det første steget
Logg inn / Registrer deg
Du må logge inn eller registrere en konto før du kan legge produkter i ønskelisten din. Opprett konto eller logg lynraskt inn med Facebook.