Økomarked i Byhagen

19. september

Økomarked i Byhagen – Lørdag 19.sept. kl 12-16

Sted: Byhagen Haugesund (mellom AOF & EDDA Kino)

Her vil dere blant annet treffe:

  • Gunnar Gaas – m/ egg og frukt
  • Kjell Ebne – m/ planter, bær og plommer
  • Haugaland Sopp og Nyttevekstforening – m/ forskjellig snadder
  • Una Kolle – m/ kosmetikk, øko hudpleie
  • Gråbein skjeggpleie – m/ div skjeggpleie
  • Hogganvik Landsby – m/ øko ost
  • Øko-krambua – m/ div.produkter
  • Nabolagshagen Texasbyen – m/ planter, luftløk, grønnkål, tomatfrø, m.m
  • Tveit jordbruksskole – m/ div løk, grønnkål,sukkererter, m.m
  • Pur grønn
  • MAJOBO- (mat, jord der du bor) v/Nina Berge, kjent fra tv, årelang erfaring som kursholder i Oslo, Geitmyra skolehage, skolehagelærer osv. Hun vil ha egen stand inn i byhagen, hun vil bla snakke om jordforbedring, varmkompost, nabolagshage og byhager generelt. Hun formelig koker syder av kunnskap.

 

 

Dokumentarfilm -Lørdag 19.sept. Kl 1600-1800, på Lille Maritim

Her vises filmen»The World According to Monsantos», den franske dokumentaren, laget av Marie-Monique Robin, om hvordan et stort multinasjonale selskap konspirerer med politikere og maktkonstellasjoner for å oppnå det de vil!

 

Filmen blir introdusert av Nina Berge.

«Marie-Monique Robin tildeles Rachel Carson-prisen 2009 for sin innsats for å sette fokus på en av de viktigste miljøtruslene idag, nemlig hvordan genetisk endret såkorn truer naturens balanse.

Marie-Monique Robin er fransk journalist, født i 1960.

Hun er forfatter av boken og skaper av dokumentarfilmen ”The World According to Monsanto”. Her tar hun opp viktige tema som at mennesker skal ha en rett til å vite hva de spiser.

Arbeidet til Robin handler også om at bøndene som produserer mat mister kontrollen over egen matproduksjon fordi genprodusenten ”eier” såkornet og bøndene ikke har lov til å høste såkorn av egen avling. Mange bønder kommer derfor i gjeld til dem som produserer såkornet og kan oppleve å bli styrt av dem.» utdrag fra http://www.rachelcarsonprisen.no/

 

 

Videre program utover uka:

21.09. kl 0930-1500, Tveit videregående skole. Kompostkurs, av Christian Zurbuchen.

 

21.09. kl 1900, på Økokrambua i Haugesund. Barnematkurs, av Margit Vea

22.09. kl 1900, på Økokrambua vi Haugesund, Hvordan lage brød og godt pålegg, osv. Margit Vea

24.09. kl 1800 på Totalen i Haugesund, musikk, informasjon om økodrift og salg og smaksprøver. Hogganvik Landsby.

 

Egen Økomeny på Rene på Scandic Maritim

Det vil bli satt fokus på økologisk og kortreist mat på flere andre restauranter i Haugesund.

Egen utstilling på Haugesund Folkebibliotek.

 

– – – – –

 

Dette er starten på en ny æra for den generelle matproduksjonen. Økologiske prinsipper vil følge naturens egne premisser for å dyrke mat, som deretter innholdsmessig også vil gjenoppbygge planetens egen form samt styrke menneskers sunnhet og helse.

 

Alle de lokale økologiske aktørene under ØKO-UKA deltar med kunnskap, engasjement og glede.

De er stolte over å vise frem sine unike produkter, og begynner nå å etablere et større økologisk nettverk. Dette lover godt for fremtidige samarbeid og arrangement. Som ethvert nyfødt «barn», starter vi med det første steget

 

Bilder

Haugesund Sentrum Næringsdrift AS

Strandgata 171, 5525 Haugesund

post@haugesundsentrum.no