Økomarked i Byhagen

19. september

Økomarked i Byhagen – Lørdag 19.sept. kl 12-16

Sted: Byhagen Haugesund (mellom AOF & EDDA Kino)

Her vil dere blant annet treffe:

  • Gunnar Gaas – m/ egg og frukt
  • Kjell Ebne – m/ planter, bær og plommer
  • Haugaland Sopp og Nyttevekstforening – m/ forskjellig snadder
  • Una Kolle – m/ kosmetikk, øko hudpleie
  • Gråbein skjeggpleie – m/ div skjeggpleie
  • Hogganvik Landsby – m/ øko ost
  • Øko-krambua – m/ div.produkter
  • Nabolagshagen Texasbyen – m/ planter, luftløk, grønnkål, tomatfrø, m.m
  • Tveit jordbruksskole – m/ div løk, grønnkål,sukkererter, m.m
  • Pur grønn
  • MAJOBO- (mat, jord der du bor) v/Nina Berge, kjent fra tv, årelang erfaring som kursholder i Oslo, Geitmyra skolehage, skolehagelærer osv. Hun vil ha egen stand inn i byhagen, hun vil bla snakke om jordforbedring, varmkompost, nabolagshage og byhager generelt. Hun formelig koker syder av kunnskap.

 

 

Dokumentarfilm -Lørdag 19.sept. Kl 1600-1800, på Lille Maritim

Her vises filmen»The World According to Monsantos», den franske dokumentaren, laget av Marie-Monique Robin, om hvordan et stort multinasjonale selskap konspirerer med politikere og maktkonstellasjoner for å oppnå det de vil!

 

Filmen blir introdusert av Nina Berge.

«Marie-Monique Robin tildeles Rachel Carson-prisen 2009 for sin innsats for å sette fokus på en av de viktigste miljøtruslene idag, nemlig hvordan genetisk endret såkorn truer naturens balanse.

Marie-Monique Robin er fransk journalist, født i 1960.

Hun er forfatter av boken og skaper av dokumentarfilmen ”The World According to Monsanto”. Her tar hun opp viktige tema som at mennesker skal ha en rett til å vite hva de spiser.

Arbeidet til Robin handler også om at bøndene som produserer mat mister kontrollen over egen matproduksjon fordi genprodusenten ”eier” såkornet og bøndene ikke har lov til å høste såkorn av egen avling. Mange bønder kommer derfor i gjeld til dem som produserer såkornet og kan oppleve å bli styrt av dem.» utdrag fra http://www.rachelcarsonprisen.no/

 

 

Videre program utover uka:

21.09. kl 0930-1500, Tveit videregående skole. Kompostkurs, av Christian Zurbuchen.

 

21.09. kl 1900, på Økokrambua i Haugesund. Barnematkurs, av Margit Vea

22.09. kl 1900, på Økokrambua vi Haugesund, Hvordan lage brød og godt pålegg, osv. Margit Vea

24.09. kl 1800 på Totalen i Haugesund, musikk, informasjon om økodrift og salg og smaksprøver. Hogganvik Landsby.

 

Egen Økomeny på Rene på Scandic Maritim

Det vil bli satt fokus på økologisk og kortreist mat på flere andre restauranter i Haugesund.

Egen utstilling på Haugesund Folkebibliotek.

 

– – – – –

 

Dette er starten på en ny æra for den generelle matproduksjonen. Økologiske prinsipper vil følge naturens egne premisser for å dyrke mat, som deretter innholdsmessig også vil gjenoppbygge planetens egen form samt styrke menneskers sunnhet og helse.

 

Alle de lokale økologiske aktørene under ØKO-UKA deltar med kunnskap, engasjement og glede.

De er stolte over å vise frem sine unike produkter, og begynner nå å etablere et større økologisk nettverk. Dette lover godt for fremtidige samarbeid og arrangement. Som ethvert nyfødt «barn», starter vi med det første steget

 

Bilder