Haugesund Sentrum
Haugesund

Aktiviteter 2019

Vi har hele tiden mange spennende aktiviteter på gang. Vi legger ut aktivitetene her månedlig!

AUGUST

Haugaland Pride 2. – 4. august

Det blir blant annet parade fra Byparken til Rådhusplassen, regnbuemesse, foredrag, Pride Park på Rådhusplassen og mye mer! For hele programmet og oppdateringer, sjekk her: Haugaland Pride.

Sildajazz 8. – 11. august

Sildajazzen i Haugesund er en av landets største jazzfestivaler. I år får festivalen besøk av Madrugada, Sigrid, Bo Kaspers Orkester og mange flere! For hele programmet og kjøp av billetter, se her.

Bollejazz 10. august

I tradisjonens tro arrangerer Naturbakst «Bollejazz» lørdag 10. august ca. kl. 12.15. Det blir gratis konsert med Constant Rain.

DNB Barnejazz 10. august kl. 13.00-15.00

Etter fjorårets suksess med barnejazzen, inviterer Sildajazz og DNB, til nok en barnejazz konsert. Denne gangen med det morsomme og dyktige bandet Swing It Dixieband som sammen med populære Hibbi vil lede oss gjennom programmet med flott musikk, dans og ablegøyer!

Vi starter kl 1300 på parkeringsplassen ved Høvleriet med leker og konkuranser. Kanskje blir det smaksprøver og? Vi gleder oss til sang, dans og rytmer under årets Sildajazz! Swing It Dixieband / Programmet ledes av Hibbi Mannes.

Les mer om Barnejazz her.

Havnedagene 15. – 18. august

Havnedagene ble første gang arrangert i 1990 og har vært en årviss mønstring av våre tradisjoner knyttet til vår maritime kystkultur. For mer informasjon, se her.

Sildastimen barneløp 17. august

Lørdag 17. august inviterer vi alle til Sildastimen barneløp. Møt opp i Steinparken!

Program:
11.00 Gratis ansiktsmaling frem til kl. 13.00
12.00-12.30 Barneunderholdning
12.30 Barneyoga med Sentrym Yoga
12.45 Oppvarming med Haugesund Aerobic- og Treningssenter
13.00 START fra Steinparken til Rådhusplassen
13.20 Premieutdeling på Rådhusplassen (vi trekker på startnumre)

Påmelding: Du trenger ikke å være superrask for å være med her. Løpet passer både for store og små!

Oppmøte i Steinparken fra kl. 11.00 eller forhåndspåmelding hos Lervik Ur og Odd Inges Gull & Sølv. Du kan også betale med Vipps i Steinparken.

Startkontigent kr. 50,-
Aldersgrense: Passer for barn fra 0-12 år

For oppdateringer sjekk her.

Sildabordet 17. august

Lørdag 17. august fra kl. 11.00 serverer Kokkenes Mesterlaug Haugalandet 3,5 tonn med sild langs to kvartaler i Haraldsgata. Proffe kokker serverer gratis sild i alle varianter fra et bord som strekker seg over to lange kvartaler ved Fiskerne. Her vil over 30.000 mennesker bli servert sild på noen få, hektiske timer, mens musikken strømmer ut i sentrum.

De leverer også ut gratis sild til alle omsorgssentre i fem kommuner – det betyr at over 700 eldre får også muligheten til å smake på sild!

I år feirer Sildabordet 35 år og Barnas Sildabord 10 år.

Walk of Fame 17. august

Lørdag 17. august ønsker vi alle hjertelig velkommen til utdeling av Walk of Fame i Brummenæs & Torgersens gate v/Norli.

Walk of Fame-komiteen har valgt å hedre to skuespillere som virkelig har bidratt til å bygge opp under profesjonaliteten og kvalitetsnivået i Norges skuespillermiljø, både på teaterscenen og i film- og TV-bransjen.

I år er det altså skuespillerne Anne Marit Jacobsen og Aksel Hennie som får hver si Amanda-stein.

PROGRAM:
13.45-14.00 Underholdning av Haugesund Ungdomskorps
14.00-14.30 Utdeling av Walk of Fame v/ordfører Arne-Christian Mohn og Filmfestivalsjef Tonje Hardesen

For mer informasjon, se her.

Den Norske Filmfestivalen 18. – 24. august

Den norske filmfestivalen i Haugesund har gjennom en årrekke hyllet filmen og filmkunsten ved å være møtested for norsk og nordisk filmbransje og det allmenne publikum. Festivalen er en arena for filmfaglige og filmpolitiske diskusjoner og et utstillingsvindu for nasjonal og internasjonal film. For program og kjøp av billetter, se her.

Baklukesalg 31. august

31. august arrangeres det Baklukesalg på Rådhusplassen. Du som har lyst å bli med; ring Gro Elin på 95 98 93 62. Begrenset antall plasser, så ikke nøl for lenge. For mer informasjon, se her.

SEPTEMBER

Mer detaljer om arrangementene i september kommer i løpet av august.

Lørdagsmarked i Byparken

Lørdagsmarked i Byparken er et marked hvor hvem som helst kan selge hva som helst – enten det er nystekte vafler til inntekt for fotballlaget eller hjemmestrikkede klær. Lørdagsmarkedet starter lørdag 27. april fra kl. 11.00 til kl. 15.00 og arrangeres hver eneste lørdag ut august 2019.

Vi låner også ut gratis utendørsleker som bocca, krokket, ringspill og frisbee.

Du trenger verken å søke eller registrere deg for å stille med egen bod. Det er helt gratis. Vi har alltid vakter på markedet. De er merket med gul vest eller hvit vest. Toaletter finner du hos Havnaberg eldresenter. For å få tilgang til toalett hos Havnaberg, så låner du nøkkel av en av våre vakter i gul vest. Det er ikke lov å kjøre med bil inn i parken, og det er ikke lov å plassere varer og utstyr på gresset. Utstillere må rydde etter seg og kaste søppelet rundt sitt område. For å være utstiller krever vi ingenting, utenom at man følger norsk lov og vanlig folkeskikk. Sjekk vår egen Facebook-side her.

Kulturbyen Haugesund

Haugesund byr stadig på spennende konserter, utstillinger og show! Trykk her for full oversikt, eller se her.

Cruise

Haugesund får mange cruisegjester gjennom året. Her får du en oversikt på cruiseanløpene.

Vil du vite mer?

For spørsmål eller innspill ta kontakt med Markedskoordinator Camilla Klovning Strømø på camilla@haugesundsentrum.no.

Bilde tatt av: Kurt Musje

 

Haugesund Sentrum Næringsdrift AS

Strandgata 171, 5525 Haugesund

post@haugesundsentrum.no