4Sound Helgelands Musikk AS – Haugesund Sentrum

4Sound Helgelands Musikk AS

Skrevet av Haugesund Sentrum - fredag, 23 oktober 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I sentrum er det mange butikker som har lang historie bak seg. En av dem er 4Sound Helgelands Musikk AS. Dette er en tradisjonsrik bedrift og er en stor fullsortiments butikk innen bransjen – ”musikkinstrumenter”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helgelands Musikk As ble etablert i 1957 av brødrene Odd Kjell Og Einar Helgeland, med hovedvekt på salg av LP plater og musikkinstrumenter.

Butikken flyttet til Skjoldavegen ca 10 år senere, hvor vareutvalget ble supplert med HIFI. Forretningen ble i 1990 kjøpt opp av Bjørg og Gunnar Levang, hvor sistnevnte har vært ansatt siden1973 og er fortsatt daglig leder.

De drev virksomheten i samme lokalene til 1998, hvor den på grunn av plassmangel ble flyttet til ”Telenorbygget” i Kirkegaten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tok en prat med butikksjef Harald Levang som utdyper at bransjen er i stadig spennende utvikling og har av den grunn samarbeide med 4Sound kjeden – som er et skandinavisk foretak med butikker i Norge, Danmark og Sverige.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4Sound Helgelands Musikk As har 6 ansatte fordelt med spisskompetanse på de forskjellige varegruppene. Her jobber det mennesker med musikererfaring og med elektronikk bakgrunn. Harald, Jostein og Øyvind spiller i band i fritiden og har alle forutsetninger for å anbefale instrumenter og anlegg med god kvalitet.

Harald har produktansvar for trommer, melodisk og perkusjon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jostein innen gitar og instrumentforsterkere, samt gitarreparasjoner mens Øyvind og Gunnar har med prosjektering og montering av lyd, lys og av utstyr til skoler, kirker, kulturhus og band.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reidar selger blåseinstrumenter og reparasjon. Bjørg tar seg av det administrative,de andre varegruppene fordeler de mellom seg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Harald sier også at de er veldig stolt av å vise fram et stort utvalg av gitarmerkene Gibson, Fender og Martin. Vi er den eneste butikken mellom Bergen og Stavanger som lagerfører og ikke minst har enerett til å distribuere disse merkene, forteller han. Dette er gitarmerker som alle kjente musikere i verden har i sin besittelse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tangentavdelingen har et stort sortiment av akustiske og digitale instrumenter. Digitalpianoet har snart tatt over for akustisk. Det har vært en rivende utvikling og blir i dag i høyeste grad godtatt i musikerverden. Hybrid piano med en kombinasjon med hammermekanikk og elektronikk, er et kjempegodt alternativ til akustisk piano.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trommesett har vært tradisjonen tro, men her har det også skjedd en utrolig utvikling med digitale trommer. De brukes i proff sammenheng, men for det meste som øvelsessett, hvor utøveren kan spille med høretelefon og ikke forstyrre naboene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Videre er studioavdelingen meget populær. Her handles musikkprogram og lydkort over en lav sko. Det finnes mange hjem og studioer i distriktet med flott studioutstyr, hvor musikk blir produsert. Installasjon av lyd, lys, bilde samt teleslynger, er blitt en stor del av deres omsetning. De prosjekterer og leverer komplette systemer til kulturhus, kirker og møterom i hele distriktet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er en utfordring å drive butikk i dag med mange nettbutikker i Norge og utlandet, men kjeden er så stor og gjør gode innkjøpslik at de matcher prisene stort sett til alle tilbyderne på markedet. Kunden føler seg tryggere å handle i en lokal butikk, hvor han kan be om hjelp og service og ikke minst få prøve instrumentet før handelen foretas, forteller Harald.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Instrumentene som selges i 4Sound Helgelands Musikk AS, blir levert hovedsakelig i vårt distrikt, men tilreisende musikere som Øystein Sunde m.fl. tar ofte turen innom for å handle eller snakke med likesinnede. Musikkbutikken blir ofte et fristed for musikere, forteller Harald.

Haugesund har et rikt kulturliv med musikk, teater. ”Kulturnatt” synes vi er et kjempebra tilbud til både profesjonelle og amatører. Her får alle ta del i ting de brenner for. Her gjør Tina Røvær en fantastikk kulturjobb for byen, sier Harald.

Kirker, bibliotek, kulturskole og kulturhus ligger i gåavstand fra oss, så beliggenheten vår er kjempebra.

4Sound Helgelands Musikk As har som motto: Glade og fornøyde kunder gir ny energi på jobben hver dag.

Du finner denne kjekke gjengen på Facebook her: 4Sound Helgelands musikk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA