Benetton – Haugesund Sentrum

Benetton

Skrevet av Haugesund Sentrum - tirsdag, 19 mars 2019

Benetton i sentrum eies og drives av Maria Lande Dommersnes. Hun startet først butikken på Amanda storsenter, da senteret åpnet i 1997.

Mange år senere kjøpte Maria Haraldsgata 118 med sin bror Rune. De pusset opp bygget, som inneholder i dag et butikklokale og fem leiligheter. Da leiekontrakten med Amanda storsenter gikk ut i 2017, valgte Maria å flytte butikken til sentrum.

– Det har jeg ikke angret på, forteller Maria. Hun forteller videre at hun synes det er mange kunder som tar turen innom, at hun trives godt og at det er en god atmosfære i sentrum.

Maria har jobbet innen handel siden hun var ung og trives svært godt i yrket. – Handel ligger i blodet mitt, forteller Maria.

Benetton er en italiensk klesprodusent med hovedkvarter i Treviso, Italia. Benetton er kjent for sine fargerike klær, med kvalitet til en fornuftig pris. De fleste av Benetton butikkene drives som franchise, og Maria har franchise på butikken i sentrum.

Hos Benetton får du klær til alle aldre. De har en flott barneavdeling med klær fra størrelse 56 og oppover.

Vårens nyheter er på plass i butikken. Her får du flotte sommerkjoler i lin og bomull, til gode ullklær.

Benetton har også mye flott til dame. På bildet nedenfor ser du en av vårens nyheter, en flott kjole i cerise.

Hvis du skal ha ullklær av god kvalitet, så finner du det hos Benetton. – Vi er kjente for våre ullprodukter, forteller Maria.

Benetton holder til i Haraldsgata 118. Bygget sto ferdig i 1908, og ble tegnet av arkitekten J. M. Stensnæs. Her har det hold til mange kjente forretninger opp gjennom årene. Blant annet Ekornsæters Blomster forretning og Urmaker Nygaard. I bakgården skal visstnok «Amanda fra Haugesund» holdt til, og drevet med sin gaukevirksomhet (salv av sprit i forbundstiden).

Velkommen til Benetton!