Bikini guide – Haugesund Sentrum

Bikini guide

Skrevet av Haugesund Sentrum - fredag, 24 juni 2016

Nå nærmer sommerferien seg for mange. Noen reiser til varmere strøk i utlandet og noen koser seg hjemme med den norske sommeren.

For mange kvinner er det ofte vanskelig å finne den rette bikinien eller badedrakten. Vi har derfor tatt oss en tur til butikkene i sentrum som selger badetøy, for å få gode råd og se hvilket utvalget som finnes.

Det finnes flere butikker som selger badetøy i sentrum, blant annet Hennes & Mauritz, Gina Tricot, Cubus, CHANGE, Hanskemagasinet og Olga. Denne gangen har vi tatt turen til CHANGE og Hanskemagasinet for å se hva utvalget deres er.

IMG_7403 IMG_7410

Hos Hanskemagasinet er en av årets trender «High neck», altså høy hals på badetøyet. Retro-stilen er også tilbake i trendbildet, spesielt på badedrakter. Badedrakter er også blitt veldig populært igjen!

Kontraster på badetøyet og mye farger er en av årets heteste trender. Blant de yngre er det også populært med enklere farger, og helst sort/hvit. Hvit er veldig lekkert til de som har fått litt sol på kroppen.

IMG_7412

Fredrikke hos Hanskemagasinet sier at passform er utrolig viktig når du skal kjøpe badetøy. Skal man ha en aktiv ferie eller avslappende ferie? Badetøyet bør passe til anledningen.

Fredrikke ga oss også gode tips til hva som passer de ulike kroppsfarsongene. Noe av det hun nevner er at push up og trekantbikini passer utmerket til kvinner med små bryster. Til store bryster anbefales det at man ikke kjøper en bikinitopp som allerede er ubehagelig i prøverommet, spesielt bør man passe på at man ikke får vondt i nakken. Er man formfull rundt hoftene så anbefaler Fredrikke heller en truse med høyt liv, fremfor en shorts.

Fredrikke anbefaler først og fremst at man prøver badetøyet, slik at passformen blir perfekt for deg. Hanskemagasinet tilbyr størrelser i A-K cup.

IMG_7415 IMG_7417 IMG_7418 IMG_7421 IMG_7424 IMG_7426

Fredrikke hos Hanskemagasinet viser også oss det gode utvalget de har i strand og solklær. Dette er perfekt til å ta over badetøyet, enten det er litt kjøligere temperaturer eller man skal ut på et ærend.

IMG_7431

Hos CHANGE har de også godt utvalg i badetøy. De tilbyr A-M cup og 60-90 i livvidde.

Iselin hos CHANGE forteller at årets trender bærer preg av mye mønster, mix & match, og sterkere farger. CHANGE har godt utvalg i badetøy i alle slags farger, men også i enklere farger som mørkeblå, sort og hvitt.

IMG_7443 IMG_7445 IMG_7446

Iselin forteller om  «Sisterhood» som er en kampanje CHANGE har mot kroppspress. Mange kvinner er selvkritiske til sin egen kropp, og spesielt mot bikinisesongen. Målet med kampanjen er at alle kvinner er ulike, og at alle kroppsfarsongene er flotte!

IMG_7449 IMG_7450 IMG_7452

Iselin ga oss også gode tips til hvordan vi finner det riktige badetøyet. Det viktigste er å få bryststørrelsen målt, fortell betjeningen akkurat hva du ønsker og så kan de hjelpe deg med å finne en flott passform til deg. CHANGE har bikinier til alle farsonger.

IMG_7460

Å mikse og matche ulike topper og truser er blitt veldig populært! Da får man også en bikini som passer til akkurat deg.

IMG_7467 IMG_7468

Iselin forteller oss at tankini (en badetopp) er blitt et veldig populært alternativ til badedrakt. Da kan man dra toppen opp når man vil sole seg.