Boktips fra Norli – Haugesund Sentrum

Boktips fra Norli

Skrevet av Haugesund Sentrum - onsdag, 25 februar 2015

I gågaten i sentrum finner du Norli. En bokhandel som har vært i sentrum i mange år. Ingelinn som er butikksjef har jobbet der i 2,5 år nå og trives veldig godt. Hun forteller at mottoet til Norli er at de er en «ordentlig bokhandel». De har et stort utvalg i bøker, ja her finner du garantert noe innen for den sjangeren du liker. Og har de ikke boken du ønsker, så bestiller de gjerne. De får levering x 3 per uke, og dermed tar det bare 2-3 dager før du har boken i hendene. De ansatte som jobber her leser bøker, mye bøker og har sine egne «perler» de kan anbefale. De deler gjerne tips, du trenger bare spør dem så får du fine anbefalinger av dem.

Bøker er jo også en veldig fin gave å gi, og de hjelper deg mer enn gjerne å finne en passende bok til pappa på 60 år eller en venninne på 25 år.

Det er ofte mye fokus på «10 på topp» bøker, som Norli også har, men du får også en større bredde her. Det skal være en balanse mellom de hippe bøkene, og de som er kanskje er litt ukjente men like gode.

Ingrid som jobber der har bred kunnskap om Fantasy-bøker og ungdomsbøkene. Hun forteller at flere og flere ungdommer leser bøker på engelsk, så de har et godt utvalg i bøker på både norsk og engelsk. Fantasy kategorien er populær både hos de unge, voksne og de litt eldre. Norli får stadig tilbakemeldinger fra kundene om at de har det beste utvalget på fantasy og ungdomsbøker.

Boktips innen Fantasy og Sci-Fi som du finner hos Norli nå:

Silo, en sci-fi om å tørre å drømme. Denne boken er ifølge anmelderne et moderne mesteverk og er fra fremtiden. Menneskene er tvunget til å bo langt under jorden, nede i en silo fordi verden utenfor er ødelagt. Men så er spørsmålet mange der nede stiller seg; stemmer det? Eller blir de lurt.

Vindens navn, en moderne klassiker. Dette er bok nr.3 i den kritikerroste trilogien.

De har også bøker som «Game of thrones» og Ringenes Herre. Disse utgavene av Ringenes Herre er nå på Mammutsalg, så er kan du få fine og kjekke bøker for en god pris.

En annen anbefaling er Jim Butcher, en populær bokserie. Den beskrives som en blanding av Harry Potter og Harry Hole. Etterforskning av varulver og andre skumle skikkelser, med humor og spenning.

Forfatterne Lockhart og Rowell har gode ungdomsbøker, og Ingrid anbefaler også en ny forfatter som heter Jennifer Niven.

Et annet tips fra Mammutsalget må vi også ha med. Ingelinn anbefaler «Blomstenes hemmelige språk», som handler om en fosterhjemsbarn som får jobb i en blomsterbutikk. En nydelig bok om håp, frykt og kjærlighet.

Det må også sies at de har et flott utvalg i lydbøker til voksne og barn, kontorrekvisita, skolesaker, spennende barnebøker og spill.

Følg Norli på Facebook her: https://www.facebook.com/pages/Norli-Haugesund

Og du, de har bonuskort på engelske pocketbøker. Du får den 10 gratis!