Brasserie Brakstad – Haugesund Sentrum

Brasserie Brakstad

Skrevet av Haugesund Sentrum - fredag, 10 januar 2020

Restauranten Brasserie Brakstad ligger sentralt på indre kai i Haugesund, med flott utsikt mot Karmsundet. Restauranten eies og drives av Synnøve og Ottar Brakstad, og ble startet i 2015.

Brasserie er på fransk folkemunne en avslappet og folkelig restaurant, forteller Synnøve. Både hun og mannen Ottar har lang fartstid i bransjen. På Brasseriet har de med seg 20 ansatte fordelt på 12 årsverk.

Synnøve er en travel dame med mye ansvar. Hun tar seg av alt fra sosiale medier, har HR-ansvar, ansvar for salg, bookinger og regnskap.

– Det er ikke uvanlig at jeg har rundt hundre anrop på telefonen til dagen, forteller Synnøve.

Ottar er øverste leder på kjøkkenet, og er den som setter sitt preg på menyen. I tillegg driver han Haraldsvang Cafe og Catering, Folkepuben og Soprano Bar.

Hos Brasserie Brakstad serverer de både lunsj og à la carte. Menyen er sesongbasert, og råvarene de bruker er alltid de beste. Her finner du alt fra avocado sandwich til brassert lammeskank.

Brasserie Brakstad har lekkert interiør og en varm stemning både inne og ute. I andre etasje har de selskapslokaler som er mulig å leie. De har også mange bedrifter som har sine middager her.

Høsten 2019 pusset de opp restauranten. Synnøve og Ottar tok også eierskap i oppussingen, men interiørstylisten Jane Dunkley ble hyret inn for å gjøre den siste finishen.

– Oppussingen har vært svært positiv for driften. Vi har fått flere kunder, blant annet flere yngre kunder. Personalet er også svært stolte av å jobbe her, spesielt etter oppussingen, forteller Synnøve.

Hver fredag har de DJ på besøk. Her går det mye i musikksjangre som soul og lounge. Her bruker de DJer både fra Stavanger og her lokalt.

– Når klokken nærmer seg midtatt, så «tuner» vi opp musikken, forteller Synnøve.

I år har de planlagt masse spennende eventer, og lanserer programmet sitt i slutten av januar.

Brasserie Brakstad har gjennom oppussingen fått et utrolig flott uteområde. Her kan du sitte i gode sittegrupper, og nyte en god middag eller en drink.

– Vi ønsker å tilby kundene de beste produktene og vi gleder oss til 2020, forteller Synnøve ivrig.

For mer informasjon om Brasserie Brakstad og bestilling av bord, se her.

Velkommen til Brasserie Brakstad!

Bilder av: Camilla K. Strømø, Haugesund Sentrum og Brasserie Brakstad.