Cafe Espresso – Haugesund Sentrum

Cafe Espresso

Skrevet av Haugesund Sentrum - onsdag, 4 mars 2015

I gågata, sånn ca midt i, finner du Cafe Espresso. En hyggelig og travel kafe med mange ferske fristelser.

Jeg tok turen innom i lunsjtider, og det var fullt hus. Cafe Espresso er en del av Haugli Bakerier, og leverer ferske varer. Påsmurte baguetter, foccacia og rundstykker.

Friske salater med valgfri dressing og et godt rundstykke til. Kaffemenyer, cupcakes og boller.

Betjeningen ønsker velkommen når vi kommer inn, med store smil og dampen fra kaffimaskinen siger i taket som en sky. Det sitter folk med vinduet og har gågaten som utsikt, sola skinner i sentrum i dag.

Cafe Espresso ble åpnet i 2011, og med sine stilige svarte lamper fra taket, spreke farger og mønstre i interiøret er dette en innbydende kafe.

Elisabeth som er på jobb forteller at det er all slags kunder som kommer innom, noen for å ta med seg en salat til lunsj, andre for en formiddagskaffi eller de som må ha sin faste smoothie. For de populære Smoothiene lager de mye av her.

Jeg prøvde en herlig variant med ananas og melon.

Wrapene med frisk salat, grønnsaker og kylling i tortillalefse selges det mye av her, og er et sunt alternativ som også er lett å spise når du er på farten.

De har også begynt å selve Widvey sine cupcakes og den varianten med «snickers-krem» var fantastisk god!

Skal du smake bare en så prøv den! Disse er også geniale å kjøpe med til selskap eller til barneselskap. Bestilles i kassen hos Cafe Espresso så får du dem ferske dagen etter.

Cafe Espresso har et veldig stort utvalg innen påsmurt. En annen favoritt jeg kjøper her gang jeg er der er tomatfoccacia med fersk mozzarella, tomater og pesto. Den er himmelsk god.

Prøv også deres Caffe Latte med hvit sjokolade og chili for et skikkelig kick!

Jeg har kanskje litt «gammeldags» smak som elsker napoleonskake og fyrstekake,og er veldig glad i terter.

Så jeg fikk med meg hjem en med marengs og en bringebær terte. Jeg dekket dem fin til på bordet, men så kom jeg på at barna snart kom hjem og det var best å gjemme dem.

Så jeg lot dem dele en cupcake «red velvet» og tenkte å spare tertene til meg og mannen.

Tanken var god den, men da min datter på 7 år hadde med seg en venninne hjem så snek de seg jammen i kjøleskapet og laget piknik på terrassen med de deilige tertene. Så jeg fikk ikke smakt en bit! Nåja, det blir vel ikke lenge til neste tur jeg tar til Cafe Espresso. De har også instagramkonto og du kan følge dem på @cafeespressoharaldsgaten.

Husk å også følge oss, på @haugesundsentrum

Ha en fin ettermiddag!