Clarion Collection Hotel Amanda – Haugesund Sentrum

Clarion Collection Hotel Amanda

Skrevet av Haugesund Sentrum - fredag, 31 januar 2020

Clarion Collection Hotel Amanda åpnet i 1989, og eies av Petter Stordalen. Malla Holden er hotelldirektør, og startet karrieren sin her allerede i 1995. Etter å ha jobbet på hotellet i fem år, var hun tolv år på ulike hoteller i Stavanger. Hun flyttet så tilbake, og har vært hotelldirektør på hotellet i snart 9 år.

Hun har totalt 39 ansatte med seg på laget, fordelt på 19. årsverk. Hun har en ledergruppe på 6. personer. Malla forteller at hun og kollegaene kaller seg «yours truly team Amanda». Det er ingen tvil om at dette er en sammensveiset gjeng.

Hotellet ligger som nr.1 av alle hotellene i Haugesund på Tripadvisor i flere år.

– Jeg elsker jobben min og vil det beste for gjestene våre. Vi er en del av «hygge» konseptet til Clarion Collection, og det forteller hvor viktig det er for oss at kundene skal ha det godt her, forteller Malla.

Hoteller har 133 rom fordelt på standard, superior, deluxe og suiter. I følge Malla er det superiorrom med sjøutsikt som er mest populært blant gjestene. Alle rommene har navn etter filmer.

Mange av av gjestene overnatter på hotellet, da de er på jobbreise. I helgene har de som oftest familier og vennegjenger på besøk.

– Vi har svært god beliggenhet mot Smedasundet, parkeringsplasser og bra med mattilbud. I tillegg har vi fasiliteter som kurs og konferanse, egen «hygge» bar, treningsrom og relax-avdeling med badstue og solarium, forteller Malla.

De har frokost som serveres kl. 07.00-10.00 og fika fra kl. 15.00-18.00. Når det er fika kan du få servert noe lettere mat som for eksempel vafler. Fra kl. 18.00-21.00 serverer de kveldsmat. Da kan du få alt fra store salater med tilbehør, supper og dagens varmmat.

De har også egen inngang til restauranten Egon, hvor du også kan bestille roomservice fra.

Geir Olsen er Food & Beverage Manager hos Clarion Collection Hotel Amanda. Han og Malla har alltid nye ideer og tanker om hotellet, og nå har de satt i gang to spennende faste eventer.

– Vi har startet med Tedans hver lørdag fra kl. 15.00-16.00. Da er det gratis live-musikk her. Så er du for eksempel ute på shopping, så kan du komme ned til oss og få kjøpe noe bobler i glasset, forteller Geir.

De starter også med «Snabblunsj» 3. februar, og da kan du spise lunsj for kun 95 kroner. Da kan du velge mellom alt fra hjemmelaget suppe, sandwicher og salater. Dette gjelder mandag til fredag kl. 12.00-13.00 hver uke.

Da vi var på besøk viste Malla oss en av de flotte suitene til hotellet. I bakgrunnen kan du se den nydelige utsikten mot Smedasundet og øyene.

Kunsten på hotellet leier de av Wonderwall og de har også hele tiden flotte blomster på rommene.

I forbindelse med Valentines Day 14. februar har de nå tilbud på superiorrom til 1190 kr. og suite til kun 1390 kr. Dette inkluderer en flaske til rommet.

Her er soverommet på suiten vi besøkte.

– Renholderne lager hver gang flotte dekorative figurer av håndklær. For tiden går det i krabber, humrer Malla.

Hotellet får såper fra det kjente merket Rituals. Disse kan du også få kjøpt i resepsjonen om du ønsker det.

Hotellet har også en del flotte kurs og konferanserom man kan leie. Enten du har dåp, bryllup, bursdagsfeiring eller annet – så ordner de det meste for deg.

Malla forteller at det er kjempeviktig å være en del av Haugesund sentrum, og er veldig glad i byen.

– Vi får mange tilbakemeldinger, spesielt fra weekendgjester at byen er koselig å besøke, forteller Malla.

Ønsker du å overnatte på hotellet, eller få mer informasjon? Sjekk nettsiden deres her.