DeltaPump AS – Haugesund Sentrum

DeltaPump AS

Skrevet av Haugesund Sentrum - fredag, 6 november 2015

SONY DSC

Mange kjenner nok til den gamle gule bygningen i Karmsundsgata, der Delta Pumpefabrikk AS har hatt sin adresse siden 1954.

I 2008, fusjonerte bedriften produksjonen i 2 nye firma, Deltapump AS og Delta Maskinering AS. I løpet av våren flyttet begge firmaene hele produksjonen med maskiner og mannskap opp i flotte nye lokaler her på Raglamyr. De er nå innflyttet i et stort og moderne produksjonslokale, og har itillegg ansatt 2 nye medarbeidere – en mekanisk ingeniør og en industridesinger.

SONY DSC

SONY DSC

Sistnevnte fikk jeg møte for å få vite mer om satsningsområdene i Deltapump AS. De er medlemmer av Haugesund sentrum og vil fortsatt være det tiltros for at de nå har flyttet litt ut av selve sentrumskjernen. Christian Gade er utdannet industridesigner og begynte å jobbe her i august i forbindelse med at et nytt pumpe-design er under utvikling. Til tross for et roligere markedet, stopper ikke dette Deltapump AS med å satse på nye folk, samt å få til enda mer innen sitt segment. «Vi er i gang med en omstilling, og dette er spennende», forteller Christian. Hovedgruppen av kunder har i alle år vært «business to business». Vi ønsker nå også å rette oss mot det private markedet, i større grad en før.»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

_AM08909 IMG_7129r

Jeg som ikke har særlig mye kunnskap om denne type bedrift måtte jo få litt basic informasjon, og det Deltapump AS primært driver med er (som det ligger i navnet) pumper. De produserer med høy presisjon tannhjulspumper. Dette er en meget allsidig pumpe, som har et fleksibelt og bredt bruksområde. Den leveres i dag til firma innen anleg-, offshore, landbruk, skipsfart, industri og oppdretts-næringen. Produksjon av komponentene til pumpen, tar Delta Maskinering seg av, montasje og salg, Utføres av Deltapump selv. Femte generasjon er nå også inne i bedriften, som ble startet helt tilbake i 1878. Du kan også lese mer om dette på deres nettside Deltapump.no

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som Produkt og Utviklingsansvarlig, er Christian sitt spesialområdet først og fremst utviklingsarbeid rundt design og konstruksjon, av den nye pumpen.

Akkurat nå gjør han alt klart til de skal avgårde på OTD-messen i Stavanger. Han tar bilder av produksjonen til markedsføringsmateriell, jobber aktivt med å skissere opp nye ideer og design rundt ulike konsepter. Han har stor kunnskap innen sitt felt, med mange varierte oppgaver.

Fleksibiliteten med det nye bygget på Raglamyr gjør at Christian og de andre på kontoret sitter nært på produksjonen, som ligger i samme bygning. Dette skaper en tett dialog og godt samarbeid, og da jeg var på besøk gikk vi innom produksjonen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inne i produksjonen er det i dag 7 CNC-Operatører på jobb hver dag, alle med høy kompetanse innen ulike felt av produksjonen.

Rune som jobber i produksjonen viste meg hans maskin, hvordan den fungerer og hvordan den styres via skjermen på utsiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du kan du finne begge bedriftene på Facebook her: Deltapump AS og Delta Maskinering AS, du kan også følge dem på instagram : @deltapump og @deltamaskinering