Formbar – Haugesund Sentrum

Formbar

Skrevet av Haugesund Sentrum - mandag, 10 februar 2020

Formbar Glassverksted AS holder til i Haugesund og er et fellesverksted og atelier som ble etablert i 2017. Formbar drives og eies av tre glasskunstnere; Julie Shirani Kausland fra Bergen, Eirin Bjørsland Hansen fra Elverum og Kirsten Vikingstad Storesund fra Karmøy.

Formbar holder til i Kirkegata 95, rett ved Servicesenteret til Haugesund kommune. Her har de både verksted og utsalg, og tilbyr egenproduserte designvarer, brukskunst og kunst i glass av høy kvalitet.

Formbar lager unike kunstobjekter, alt fra små objekter til større installasjoner. Noen ganger kommer de med ideene selv, og andre ganger får de konkrete ønsker fra kundene.

– Vi kan lage egne produkter til både bedrifter og privatpersoner, da får de noe som ingen andre har. Vi leverer blant annet telysholdere til Haugaland Caravan, som de gir til sine kunder når de har kjøpt en bobil, forteller Julie Shirani Kausland.

Formbar har to høysesonger i året, og det er påske og jul. De lager egne påskeprodukter som de selger, og gjør om utsalget deres til en flott påske-butikk.

– Vi skal også ha egen påske-event mot påske, som i fjor. Dette pleier å være en stor suksess og vi er ofte utsolgt for en del produkter, forteller Eirin Bjørsland Hansen.

«Åkrakulå» er et av de meste populære produktet de selger. Kulen er rullet i sand fra Åkrasanden på Karmøy.

Formbar har blitt en viktig del av Haugesund sentrum, og har blitt godt kjent blant lokalbefolkningen. I tillegg har de også mange turister innom, spesielt cruisegjester. De tar turen innom for å se hvordan produktene blir laget – og tar noe unikt med seg hjem i kofferten.

I august har de igjen egen utstilling i forbindelse med Sildajazz. Hvert år får de ny glasskunstner som viser frem sin kunst. Dette er også blitt en tradisjon de første årene, som de håper de kan fortsette med.

Siden de startet opp i 2017 har bedriften vært en suksess, og har gått med overskudd allerede fra første driftsår. Nå ser de frem til spennende prosjekter i 2020.

– I begynnelsen av mars starter også en ny glasskunstner og glassblåser i bedriften, forteller Julie.

Velkommen til Formbar!