Galleri Knapphuset – Haugesund Sentrum

Galleri Knapphuset

Skrevet av Haugesund Sentrum - mandag, 4 februar 2019

Sør i Haraldsgata finner du en unik gavebutikk. Galleri Knapphuset heter butikken og drives av Anita Balchen. Hun startet først opp i Nygata i 2010, men flyttet litt sørover i Haraldsgata senere. Anita har lang fartstid i bransjen og trives svært godt i sentrum. Hun var ingen tvil om å starte opp denne butikken nettopp her. Sentrum er en sjarmerende plass – alt fra et rikt kulturliv til shopping sier hun engasjert.

Hos Galleri Knapphuset har de flott innredning og morsomme detaljer.  Her selger de alt fra interiør til klær. Her finner du garantert gaver til alle anledninger!

Anita så behovet for en brukskunstbutikk, og startet derfor opp Galleri Knapphuset. Anita produserer egne keramikkprodukter, men kjøper også varer inn varer fra ulike designmerker. Hos Galleri Knapphuset får du merker som Oleana, Mester Design, Marimekko, Dalia og Eklund. Men hun har også flotte lokale produkter, som for eksempel gullsmeden Reidun Breistig.

Anita Balchen er bevisst på god kvalitet og design. Her selger vi ingen syntetiske produkter – forteller Anita.

Galleri Knapphuset er opptatt av etisk handel og har Fairtrade produkter. De selger ullprodukter fra Mia prosjektet (mødrer i arbeid i Peru). Disse strikkeproduktene er helt fantastiske, sier Anita. Her får du alt fra gensere til skjerf.

Her får du også flotte keramikkfigurer av den lokale kunstneren Kristin Høyland.

Gullsmeden Reidun Breistig var innom Galleri Knapphuset for å fylle på sine flotte varer.

Hos Galleri Knapphuset kan du ta deg en pause i sofaen, før turen går videre.

Velkommen til Galleri Knapphuset!