Game Ninja – Haugesund Sentrum

Game Ninja

Skrevet av Haugesund Sentrum - tirsdag, 25 februar 2020

Game Ninja ble startet for 3 år siden av Tore Gangåsæter. Han startet først opp i et lite lokale i Strandgata, og flyttet i fjor til større lokaler i Haraldsgata 194 – rett i nærheten av Cupcakehuset.

Bare seks måneder etter oppstart ble også Anders Langeland medeier, og driver butikken i dag sammen med Tore.

Både Tore og Anders er veldig interessert i spill, og hadde en drøm om en gang å starte opp en butikk og møteplass for de som er glad i spill.

– Jeg handlet på nettet før, men savnet en fysisk butikk og en møteplass. Derfor startet jeg Game Ninja, forteller Tore.

Hos Game Ninja finner du alt av spill enten du liker brettspill, kortspill eller miniatyrspill. Her er det noe for alle.

– Hvis vi ikke har spillet inne, så kan vi bestille for deg. Vi konkurrerer jo med netthandelen, og tilby derfor samme priser og kort leveringstid, forteller Tore.

Her viser Tore frem det mest populære spillet i butikken «Chronicles of Crime». I spillet må du samarbeide for å løse en krimgåte. Alt gjennom en app, brettspill og et hint av VR.

I følge Tore og Anders er brettspill blitt veldig populært igjen. Mange får anbefalt spill av venner eller kikker selv på sosiale medier som Youtube.

Game Ninja er store på Magic The Gathering og Warhammer. De har også en passe stor avdeling med miniatyrspillet Star Wars Legion.

Tore er en selverklært «Magic nerd», og har i mange år spilt Magic The Gathering.

– Spillet er snart 25 år gammelt, og er en blanding av mye strategi, litt poker og sjakk. Du har tusenvis av kort og det vil derfor være mange ulike trekk du kan gjøre, forteller Tore.

Da vi var innom, hadde de satt opp Star Wars Legion slik at vi kunne ta bilder. Miniatyrspillet er en av de mest solgte på verdensbasis.

Både Tore og Anders jobber fulltid i helsevesenet, men den store drømmen er å kunne leve av butikken etter hvert. De veksler på vaktene, og åpner butikken kl. 16.00 på hverdagene og har åpent til sent ut på kvelden.

– Vi har noen ildsjeler som hjelper oss. Det er greit når vi begge har både kone, barn og dyr hjemme vi også må ta oss av, forteller Anders.

Hos Game Ninja kan du ta turen innom og prøve alle slags spill. De arrangerer også ulike spillevents ukentlig, blant annet i Magic The Gathering. De har også demo eventer der du kan prøve demoer på ulike spill. I tillegg har de store turneringer hver tredje måned.

I kjelleren har de eget maleverksted og har fått oppdrag av blant annet Solstad Shipping ASA.

– Vi slepper ikke inn hvem som helst ned i kjelleren, vi har alltid noen som maler ulike ting her – og vi har mange dyktige, forteller Tore.

Game Ninja har mange stamkunder, men håper at flere åpner øynene for butikken.

– Alle er velkommen hos oss, og mangler vi noe – så skaffe vi det, forteller Tore og Anders.

For mer informasjon om Game Ninja, sjekk her.