Grunderloftet - mer enn bare et kontor – Haugesund Sentrum

Grunderloftet – mer enn bare et kontor

Skrevet av Haugesund Sentrum - tirsdag, 29 januar 2019

Gründerloftet holder til på Høvleriet midt i Haugesund sentrum – med utsikt over Smedasundet. Gründerloftet ble startet i 2017 midt i oljekrisen – blant annet av Jarle Salhus Eriksen som drev Haugaland Makerspace. De har flere dyktige mennesker med seg på laget, blant annet lokalpolitiker Harald Larssen Lønning som også er styreleder i selskapet.

Men hva er egentlig Gründerloftet?

Daglig leder Jarle forteller seg oss at her kan gründere leie seg en kontorplass for en rimelig sum. Her får gründere tilgang til et kreativt miljø og verktøy hvor en kan utveksle idèer, erfaringer og kanskje samarbeide om prosjekter. Her arrangeres det også sosiale events, kurs og foredrag.

Flere bedrifter har startet her sin virksomhet her. Blant annet Bengt Haugland med selskapet Norcable som har tatt på seg oppgaven med å re-etablere kabelfabrikken på Karmøy. Gründerloftet har siden oppstarten hatt 44 oppstartsselskaper, 49 leietakere, 15 partnere og hentet inn over 30 millioner i kapital til oppstartsselskapene.

I dag huser Grunderloftet blant annet bedrifter som Raadet by Spies, Innovation Lab, Glimt interiørarkitekter, Viiben og Grønnere Fremtid.

Harald Larssen Lønning fortalte oss at noen av bedriftene «vokser ut» av lokalet, da de må ansatte flere personer i selskapet sitt. De jobber derfor nå med Grunderloftet 2.0 for å dekke behovet til de selskapene som vokser.

Grunderloftet har mange sponsorer. Blant annet DNB, Høgskulen på Vestlandet, iDrift og Haugesund kommune. De samarbeider også med flere foreninger som Næringsforeningen på Haugalandet og LØÅ. For en knapp uke siden ble også Haugaland Kraft samarbeidspartner.

Hos Grunderloftet kan du leie en kontorpult for en dag – eller måned. Det er også mulighet for å leie møterom. Grunderloftet har egen nettside med oversikt over når dette er ledig.

Velkommen til Gründerloftet!