Hagland Finans – Haugesund Sentrum

Hagland Finans

Skrevet av Haugesund Sentrum - onsdag, 25 mars 2015

I det flotte Sjøfartsbygget i Smedasundet 97 ligger Hagland Finans, som er en avdeling innen Hagland-konsernet. Hagland-gruppen har en rekke virksomheter; skipsmegling, rederi, skipsagent, regnskap og finans, maritime agenturer,eiendom og andre investeringer. Jeg hadde avtalt et møte der med Lasse Jackman, Paal W.Aanensen og Anna Serina Kringeland for å høre mer om hva Hagland Finans tilbyr sine kunder.

 

Hjemmesiden deres hadde jeg sjekket litt ut på forhånd og jeg synes «History of Hagland» var en veldig flott presentasjon som viser deres historie fra start til nå, og den er verdt å ta med. Den kan du se her: http://www.hagland.com/the-history-of-hagland/

Aanensen, som jobber med finans og utvikling av deres tjenestespekter, fortalte mye om hvordan hele virksomheten er bygget opp, og hvor mange ulike avdelinger de har på huset. Det er totalt ca 45 ansatte som jobber der, i ulike avdelinger.

Lasse Jackman er daglig leder i regnskaps- og rådgivningsfirmaet Hagland Finans, han begynte å jobbe der i 1999 og er autorisert regnskapsfører. Anna Serina er også autorisert regnskapsfører og har jobbet i Hagland Finans siden 2012.

Selve bygningene har gjennomgått endringer de siste årene, og i 2012 stod det nye Sjøfartsbygget ferdig. Dette har blant annet vært omtalt veldig positivt i media og har fått mye skryt for å bevare byens egenart. Denne teglveggen var opprinnelig en liten utedo, og området hvor kantinen ligger var opprinnelig en bakgård.

Hagland Finans startet med investeringsprosjekter og forretningsførsel på 1980-tallet, for så å gradvis å utvikle seg til regnskap. Virksomheten doblet seg gjennom et oppkjøp for tre år siden. De er opptatt av å følge utviklingen, som for tiden er stor innen regnskap. Både med tanke på elektroniske løsninger, men også med lovendringer og tiden vi nå lever i.

Elektroniske løsninger har de økende fokus på, de viser kundene hvordan de kan ta dem i bruk og ikke minst hvordan kundene selv kan bruke det på en effektiv og smart måte. De sitter på mye finansfaglig kunnskap og kompetanse hos Hagland Finans; finansiell risikostyring, eiendomsforvaltning, verdsettelse, styrearbeid og mye mer. Du kan få en fin oversikt på deres hjemmeside her: http://www.hagland.com/finans/hagland-finansnor/radgivning/

Alle tre forteller at de trives godt med å jobbe i sentrum, og mener det er positivt å være lokalisert her. Dessuten har Hagland en lang historie og ta vare på, og har hatt kontorer ved indre kai siden starten i 1872. For mange kunder er det viktig å få komme innom og snakke ansikt til ansikt, og da ligger Hagland Finans lett tilgjengelig for dem i sentrum. «Det som er bra for kundene er bra for oss», forteller Aanensen. Han følger for øvrig aktivt med i sentrumsutviklingen ogrepresenterer blant annet Hagland Eiendom i gårdeierforeningen Sentrumsgårdene, ettersom selskapet eier alene og sammen med andre en rekke eiendommer i sentrum.

«Vi vokser med deg», er et slagord de bruker i Hagland Finans, og deres hovedfokus er å lette hverdagen for kundene. De jobber hele tiden med å se hva kundene trenger, de tilrettelegger og tilpasser. Hagland Finans har både store og små kunder, de skreddersyr løsningen som passer deg og din bedrift. Kundene har ulike behov og Hagland Finans tilbyr løsninger for dem som vil gjøre det meste selv og kun trenger en regnskapsfører til å se over og godkjenne, og for dem som ønsker å lette arbeidshverdagen ved å la Hagland Finans ta hele regnskapet.

Hos Hagland Finans jobber det 14 regnskapsførere, hvorav 10 er autoriserte. Sammen med de ansatte i resten av konsernet har de mye kunnskap og erfaring, men jobber hele tiden med å videreutvikle seg innen det de driver med. På rådgivningsområdet har Hagland Finans dessuten kompetanse som kanskje ikke alle forbinder med et regnskapsfirma; eksempelvis kan bedrifter som handler med utlandet få god hjelp innen valutarisiko. Hagland Finans har også nylig utført oppdrag innen verdivurdering, som kan være aktuelt ved kjøp og salg av bedrifter, eller ved f.eks. generasjonsskifter.

De deler hus med de øvrige virksomhetene i Hagland, som betyr at de lett kan koble inn spesialkompetanse innen blant annet eiendom. Det er det ikke så mange regnskapskontorer som kan skilte med, og er et stort pluss som kommer andrekunder til gode. Eiendomsavdelingen har stor kompetanse på for eksempel leieavtaler, og kan dermed være gode diskusjonspartnere å ha med i møte med kunder.

Du kan finne Hagland på Facebook her: https://www.facebook.com/rg.hagland

Og deres gjennomførte nettside her: http://www.hagland.com/finans/hagland-finansnor/