Haubo i sentrum – Haugesund Sentrum

Haubo i sentrum

Skrevet av Haugesund Sentrum - onsdag, 18 mars 2015

Haugesund Boligbyggelag (Haubo) ligger sentralt til i Haugesund sentrum, rett nedenfor Rådhuset. Haubo har vært i Haugesund siden 1946. Jeg hadde et møte med direktør Svend Inge Stueland, som har vært i denne stillingen i vel 3 måneder. Han fortalte litt generelt om Haubo og hvordan Haugesund som by bærer preg av det. Haubo startet å bygge tidlig på 40 tallet, og for eksempel rekkehusene i Rogalandsgaten som de fleste kjenner til, er klassiske Haubo boliger.

Det Haubo er gode på er å på forvalte boliger og boligselskap. De sitter med spisskompetanse innen dette feltet. De har tre ansatte som driver med regnskap for boligselskap på huset, en teknisk leder, to forvaltningsrådgivere og en saksbehandler.

De fleste i Haugesund kjenner til Haubo. Kanskje kjenner du noen som er medlem eller har kanskje måtte gi tapt for forkjøpsrett? Det er absolutt en fordel å være medlem i Haubo når du er på jakt etter bolig, og mange gir medlemskap i dåpsgave. Siden en opparbeider seg «medlems-ansiennitet» og medlemskapet starter med en gang det er kjøpt, så vil dåpsbarnet ha mange fordeler når det er gammelt nok til å kjøpe sin første bolig.

Siden 80-tallet har Haubo ikke bygget nye boliger selv, men nå ser de på muligheter og planlegger et nytt utbyggingsprosjekt i Sveio.

Haubo hører hjemme i sentrum forteller Stueland, og de ansatte trives med å jobbe i sentrum. Han fremhever også at de ansatte som jobber der er svært dyktige med bred kompetanse innen det de driver med, og de jobber hele tiden for at medlemmene skal  bli godt ivaretatt og ha en trygg bo-situasjon. Haubo er der for beboerne i boligselskapene, og Haubo jobber for at det å eie sameie -eller borettslagsleilighet skal være så billig og enkelt som mulig for beboeren. De samarbeider også med leverandører av forsikring, telefoni, boliglån og energi slik at kostnadene skal bli så lave som mulig. Ingen kan tilby tilsvarende tjeneste til deres pris, sier Stueland. Du kan lese mer om medlemskapet her: http://www.haubo.no/medlemskap-i-haubo/

De har også et fast medlemsblad som medlemmene får med mye bra innhold.

På deres hjemmeside www.haubo.no finner du oversikt over boliger som er til salgs på forkjøpsrett, og flott oversikt over alt Haubo medlemskapet tilbyr.

Du kan også finne dem på Facebook her: https://www.facebook.com/HaugesundBoligbyggelag