Haugesund teater - med ny scene – Haugesund Sentrum

Haugesund teater – med ny scene

Skrevet av Haugesund Sentrum - torsdag, 27 februar 2020

Haugesund Teater har åpnet ny scene i Smedasundet 98, der hvor blant annet Matverket holdt til tidligere. Her har de laget et flott scenerom med plass til ca. 200 mennesker, og vil variere etter oppsettene.

Siv Hafstad Grinde (helt til høyre på bildet over) ble i fjor ansatt som Markeds- og kommunikasjonsansvarlig, er svært fornøyd med at de nå har en helt egen scene. Alle forestillingene de har fremover vil nå være på denne scenen.

– Nå har folk muligheten til å komme inn i en uformelt og laidback teater, hvor alle er velkommen. Nå får vi også mer frihet til å sette opp de forestillingene vi ønsker, forteller Siv.

Første forestillingen her var «Fant på i Farta» forrige helg, som har barn som målgruppe. Her møter barna tre tidsreisende som har vansker med å huske historien sin. Barna får lov å være med å lage historien, og bestemmer selv hvordan historien forestillingen slutter.

Skuespillerne i Fant på i Farta er de tre lokale skuespillerne Nina Sele, Janna Kari Kvinnesland og Håkon Karoliussen. Regissør er Mats Holm. «Fant på i Farta» vil gå hver første lørdag i måneden, hele året utenom juli.

Teatersjef Morten Joachim Henriksen (bilde nedenfor), har allerede vært i stillingen som teatersjef i to år. Han og kollegaene har et spennende program for våren.

Neste forestilling på programmet er «Ubåt», som er en forestilling for barn. Den handler om en far og datter som bor i en ubåt, da hele kloden er dekket med vann. Luften kan de ikke puste inn, da den er giftig for mennesker. Det er en fortelling om nysgjerrighet, håp og om å flyte og synke samtidig.

Hele scenografien er en ubåt, og barna får en opplevelse om å være inn i selve ubåten. Stykket er skrevet av Gunnar Eiriksson, som blant annet var med som skuespiller i «En midtsommernattsdrøm på Tønneloftet» og i NRKs spenningsserie «Twin».

I sommer har de også satt opp «Halvs Saga»  på Bukkøy. Her kan du oppleve Kong Halv fra Halv Sagaene med Lars Henrik Aarnes og Ane Skumsvoll på scenen til musikk av Odin Staveland! Dette stykket er et inspirerende samarbeid med Lars Henrik Aarnes, Karmøy kommune og Opplev Avaldsnes.

For bestilling og mer informasjon om forestillingene, se her.