Hos Carlos – Haugesund Sentrum

Hos Carlos

Skrevet av Haugesund Sentrum - fredag, 14 februar 2020

Carlos Abdo eier og driver Hos Carlos på Gamle Slaktehuset og Biblioteket. Han har nærmere 30 års fartstid i bransjen, og har servert mat og kaffe til gjester både i Norge, Syria og Kypros.

Etter en nedbemanning hos hans tidligere arbeidsgiver, gikk Carlos med en gründer-ide i magen. Han ville starte sin egen kafé. Hva kaféen skulle hete var han usikker på, helt til en venn sa «Vi er jo alltid hos Carlos», og det er slik navnet kom til. Carlos elsker å invitere venner hjem på en kopp kaffe eller noe god mat, og slik ville han at gjestene også skulle oppleve det. At de følte seg hjemme hos Carlos.

Familien var med på laget, og forretningsplanen var satt.

– Vi ville at alle skulle føle seg velkommen, enten de var kunstnere, politikere eller kvinner i barselspermisjon, forteller Carlos.

Lokalene til den gamle kaféen på Gamle Slaktehuset var lagt ned, og det var en perfekt plass å starte nettopp Hos Carlos. Nå er det allerede gått fem år siden oppstart, og Carlos er fornøyd med årene som har gått.

– Jeg har nå totalt 19. ansatte hvor av fem av disse jobber fulltid. Jeg har i tillegg flere deltidsansatte, forteller Carlos.

Han er svært opptatt av å gi alle muligheten til å jobbe. Han ansetter kun de som står uten jobb, og liker å gi jobb til ungdommer for å la de prøve seg ut i arbeidslivet.

– Vi selger først og fremst kaffe, og selger fra de beste brenneriene i Norge. Blant annet Team Wendelboe, Jacu, Solberg og Hansen og Pala. Disse er også opptatt av gode arbeidsvilkår, og gir tilbake til bøndene – blant annet i form av å bygge nye skoler, forteller Carlos.

Vil du vite hva en god kopp kaffe er?, spør Carlos med et smil.

– Det er utstyr, gode råvarer og kunnskap. Du kan ikke levere en god kopp kaffe, hvis du ikke har kunnskap. Det hjelper heller ikke om du har kunnskap og har dårlige råvarer. Alt henger sammen, forteller Carlos.

Ikke nok med at de serverer kaffe, de har også ganske så godt utvalg i både varm og påsmurt mat. Her finner du alt fra Club Sandwich, Foccacia-brød, salater og dagens suppe!

De har også blitt med på konseptet «Skravlekopp». Om du velger drikken din i en Skravlekopp, viser du andre i lokalet at du gjerne snakker litt med noen mens du drikker den. Disse koppene har de både på Gamle Slaktehuset og Biblioteket. I tillegg har de «Kaffe på vent». Da kan du kjøpe en kaffe, og spandere på en person – som ikke har så mye å rutte med.

Carlos har også egen vogn, som han selger utvalgte produkter fra på festivaler og arrangementer som skjer i Haugesund sentrum.

– Jeg har stort hjerte for sentrum, og det er en veldig god atmosfære her. En fin plass for alle typer mennesker, forteller Carlos.

Høsten 2019 åpnet han Hos Carlos på Biblioteket. Her kan du kjøpe en kopp kaffe, og nyte en god bok. Biblioteket ble renovert, og åpnet også høsten 2019.

– Biblioteksparken er også blitt veldig vakker, og en fin plass å være for familier, forteller Carlos.

Velkommen til Hos Carlos!