Høyvik Fagblomster – Haugesund Sentrum

Høyvik Fagblomster

Skrevet av Haugesund Sentrum - torsdag, 20 oktober 2016

Høyvik Fagblomster startet driften på 1950 tallet og har siden dette holdt til i Strandgaten. Blomsterbutikken ble startet av Sigvald og Salve Høyvik, og drives i dag av Lill Høyvik. Hun ble medeier for over tredve år siden, og er den dag i dag aktiv i den daglige driften.

Blomsterbutikken har gjort det godt siden starten og har det travelt hele året. Dette er intet unntak når vi er på besøk. Lill forteller oss at folk er nå flinkere med å dekorere med blomster både inne og ute hele året. Kundene er også opptatt av å pynte etter sesongens farger.

Høyvik har godt utvalg i alt fra snittblomster, grønne planter, uteplanter, interiør, julepynt med mer. Ønsker man noe annerledes – så finner man det hos Høyvik. Her har de flotte unike blomster med god kvalitet.

img_8593img_8597

Ildtopp får du nå også som snittblomst. Lill forteller at disse står lenge og koster kun 60,-

img_8616

Eucalyptus er blitt veldig populært i moderne hjem, og dufter svært godt. Prisen er 79,-

img_8648img_8592

Høyvik lager flotte blomsterdekorasjoner. Disse finner du både i butikk, og man kan også få bestilt sin egen dekorasjon etter ønske.

img_8605

Protea er en flott snittblomst som også tørker fint. Kun 60,-

img_8602

Pampas er en tøff blomst, som passer i en høy vase. Disse er også fine til å tørke. Kun 50,- pr. stk.

img_8599img_8614

Julehandelen er snart i gang, og den travleste tiden for blomsterbutikken. Gina er i gang med å forberede butikken til jul. De inviterer også kundene til kundekveld 10. november. Det blir juledemonstrasjon, gode tilbud med mer.

img_8615

Stuegran er fint å dekorere med inne i vintertiden. De kan også brukes som juletre – en original vri.

Grønne planter er blitt veldig populært igjen, og er bra for miljøet da plantene renser luften. Lill forteller også at jo tykkere bladene er, jo mindre vann trenger planten. Er bladene tynnere så trenger de oftere vann. Er planten i et mørkere rom, trenger planten mindre vann og mer ved lysere rom.

img_8607

Høyvik har også godt utvalg i uteplanter, og på denne tiden anbefaler å plante Skimmia og vinterroser. Disse holder seg godt og er dekorative. De tåler opp til -10 grader celsius. Blir det mye vind og kaldere så anbefaler Lill at blomstene dekkes til eller settes på en lunere plass.

img_8634

img_8638img_8631

Små gresskar er flott å dekorere med både inne og ute om høsten.

img_8645img_8618

Velkommen til Høyvik Fagblomster!