Interoptik Hedegaard – Haugesund Sentrum

Interoptik Hedegaard

Skrevet av Haugesund Sentrum - mandag, 25 mars 2019

Interoptik Hedegaard er kjent for mange Haugesundere. Optiker Hedegaard ble startet i 1958 av faren til John og Ejnar Hedegaard-Larsen som i dag driver og eier butikken.

Brødrene tok over i 1992, og i dag driver de fire butikker i Hordaland og Rogaland. De har franchise i Interoptik kjeden, som i dag er ledende i Norge med over 70 butikker. I mars feiret kjeden 35- års jubileum.

Med seg på laget har John og Ejnar 20 ansatte.

– Interoptik Hedegaard tilbyr alt innen briller, solbriller, kontaktlinser og synsundersøkelser, forteller John.

John forteller om en bransje som er i stadig utvikling. De går ofte på kurser for å oppdatere seg på det siste nye.

-I dag har vi svært godt utstyr og kan avdekke en del øyesykdommer og skader. Vår oppgave er å finne avvikene og henvise personene videre til sykehuset, forteller John. Han forteller videre at det er nå flere nærsynte blant unge. Årsaken er at de er altfor lite ute, og er mye foran tv/dataskjermer. Han forteller også at flere blir langsynte når de er 45 år og oppover.

Interoptik Hedegaard har mange faste kunder, både små og store. – Vi har generasjoner med kunder her, forteller John.

Det er ikke vanskelig å trives for de minste i barneavdelingen. Her er det godt utvalg i briller og et eget lekeområde.

Utvalget er stort hos Interoptik Hedegaard. Her har de merker som Michael Kors, Ray-Ban, Tom Ford, Emporio Armani, Prada m.m.

I kjelleren har de undersøkelsesrom og kontorer.

I februar dro John og noen av hans kolleger til Haiti for å gjøre synsundersøkelser og gi ut briller. I perioden før samlet de inn hele 3000 briller. Initiativtakeren til prosjektet var en optiker fra Bømlo. Prosjekt Haiti tilrettela turen for dem.

-Jeg ble overrasket over den store fattigdommen i landet, og total mangel på infrastruktur, forteller John.

I løpet av tiden i Haiti fikk de gjort undersøkelser på 1500 personer, og fikk delt ut 2000 briller. – Vi jobbet fra morgen til kveld, forteller John.

Oppholdet ble også lengre, da det oppstod opprør mot presidenten. – Det var ikke lett å komme hjem, og til slutt leide vi et privat fly. – Men vi fikk minner for livet, forteller John.

Velkommen til Interoptik Hedegaard i Haraldsgata!