Intersport – Haugesund Sentrum

Intersport

Skrevet av Haugesund Sentrum - tirsdag, 18 februar 2020

Intersport holder til i Sørhauggata i huset til Edda kino. Her finner du alt av sportsutstyr til både store og små!

Sportsbutikken ble etablert i 1978 og drives og eies i dag av Harald Fagerland. Han har tre fulltidsansatte med seg på laget. Butikken går veldig bra, og har dermed overskudd hvert eneste år – tross at de driver i en tøff bransje.

– Årsaken til at vi lykkes er at vi gir kundene god service. Vi har ansatte som kan faget sitt, og i tillegg passer vi alltid på å ha de rette varene, forteller Harald Fagerland.

Enten du liker å gå tur, klatre i fjell eller spille en sport – så finner du alt av trening og turklær hos Intersport. Her finner du merker som Norrøna, Hoka, Nike, Adidas, Devold, Craft med flere. De har også egen avdeling med trening- og tursko. Her finner du merker som Asics, Nike, Adidas, Umbro, La Sportiva, Hoka med flere.

 

Maren jobber fulltid hos Intersport. Hun forteller at Hoka er de mest populære joggeskoene i butikken for tiden.

– De er utviklet av noen maratonløpere i Frankrike. Vi er faktisk utsolgt i noen av modellene, men venter heldigvis snart inn mer varer fra merket.

Ikke nok med at de har godt utvalg i sko, her kan du også få spesiallagde såler som passer perfekt til din fot. Maren forteller at mange kunder blir anbefalt av fysioterapeuter å komme innom her for å få riktig såle.

Intersport har også godt utvalg i fotballsko til både barn og voksne.

Tor Sigfred jobber også fulltid hos Intersport, og viser her frem noe av klubbutstyret de selger.

– Vi har avtaler med mange lokale klubber som Djerv, Rival, Sveio, Falkeid, Avaldsnes Idrettslag med flere. Dette er vi svært stolt av å selge, forteller Tor Sigfred.

Hos Intersport har de egen klubbvegg med veldig godt utvalg. Avtalene med de lokale klubblagene er en viktig del av omsetningen til Intersport. De trykker også det meste selv på klubbutstyret.

Tor Sigfred har god kompetanse på ski, og selger godt med ski i år – tross været som har vært hittil denne sesongen.

Hos Intersport finner du alt innen langrennski (både markaski, fjellski og racingski), randonee-ski, slalomski og snowboard.

Tor Sigfred forteller at markaski er gode for nybegynnere. Mange er kanskje vant med smørefri ski, men anbefaler ski med feller på seg. Disse gir godt feste. Racingski har de også, og passer godt for nybegynnere. Racingski er ofte testvinnere i ulike produkttester. Fjellski har de også godt utvalg av, og disse passer til de som ønsker å gå mer utenfor skiløypene, gå lengre turer og ønsker mer utfordringer.

Langrennski inkludert bindinger kan du få fra 1499 kroner og oppover. De har også langrennspakke til barn fra 999 kroner. Da får du sko, bindinger og ski. De har ski fra 2 år (90 cm) og oppover.

For å finne riktig ski er høyde og vekt det viktigste når man kjøper ski. For mange er dette opplagt, men det er ikke alle som vet det når de kommer inn døren forteller Tor Sigfred.

Slalomski har de også godt utvalg på. Her har de både twintip og freeride. Her får du pakker fra 2799 kroner. Tor Sigfred forteller at det som er veldig populært nå er randonee-ski. Her får du en kombinasjon av langrenn og slalom i ett. Prisene her er fra 9999 kroner. Men de har også nå startet utleie av randonee-skiene til kun 666 kroner for en dag.

Godt tilbehør er også viktig uansett om man driver med vintersport, lagsport eller liker å gå tur. Her har de også godt utvalg!

De har også egen turavdeling- alt fra håndklær, termos, stormkjøkken, gassbokser og alt annet du skulle trenge.

De har også tursekker, treningsbager og noen skolesekker fra merker som McKinley, Gregory, Fjällräven, Bergans, Nike, Adidas, Umbro med flere.

Egen sykkelavdeling har de også – kanskje med det beste utvalget på Haugalandet? Her finner du merker som Nakamura, Diamant, DBS og Hard Rocx. Enten du trenger en trehjulsykkel, landveisykkel eller racingsykkel så finnes det noe i alle prisklasser og varianter.

– Vi har alt som bør være å en sportsbutikk, forteller eier og daglig leder Harald Fagerland.

For å få mer informasjon om Intersport i sentrum, se her.