Karma Tattoo i sentrum – Haugesund Sentrum

Karma Tattoo i sentrum

Skrevet av Haugesund Sentrum - tirsdag, 28 januar 2020

Karma Tattoo holder til i Strandgata 148, og eies og drives av Dagfinn S. Bjelland. I år har de hele 20 års jubileum, og har siden oppstart opparbeidet seg et godt rykte og mange faste kunder. Hos Karma Tattoo kan du både tatovere deg og pierce deg, i tillegg har de en butikk som selger alt fra kule t-shirts til vinylplater.

Dagfinn har alltid likt å tegne, og så alltid opp til andre kunstnere som var dyktige.

– Det finnes ingen skole for å tatovere, men du må gå i lære hos noen som har tro på deg, forteller Dagfinn.

Og det var nettopp det han gjorde, og nå 20 år senere driver han fortsatt sin egen virksomhet og har to ansatte.

Med seg på laget har han altså to ansatte, Gert Eilerås og Renathe Bryn. Gert er den som piercer, mens Renathe tatoverer.

– Renathe er helt rå. Hun var tidligere frisør, men har alltid vært god til å tegne og vært interessert i å tatovere. Hun startet i lære hos meg og har nå 10 års erfaring, forteller Dagfinn. Renathe er i følge Dagfinn ekstremt god på realisme, og der hun lager tynne linjer lager han tykke. Dagfinn beskriver seg selv som en som er god på tradisjonell stil, som alt fra norrøn mytologi til old school tatoveringer. De utfyller altså hverandre.

Da vi var på besøk hadde Dagfinn besøk av kunden Jan Otto. Han skulle tatovere en stor ørn på ryggen. For han symboliserer ørnen friheten, da han er veldig glad i friluftsliv. Jan Otto er en av mange faste kunder som Dagfinn har hatt oppover årene.

– Vi har mange faste kunder, og det er mye positivt snakk i «jungeltelegrafen». I starten leste jeg mye om hva folk skrev om oss, men nå har jeg sluttet med det, forteller Dagfinn.

I følge Dagfinn er folk i dag mer bevisst på hva de vil ha, og kundene vil gjerne ha større tatoveringer enn før. Det er ikke så mye trender lengre, og folk velger noe som er personlig og eget. Som oftest går det  en slags «sleeve» eller tema.

Det kan gjøre veldig vondt å tatovere seg, men i følge Dagfinn så tåler folk utrolig mye. Men dette er selvsagt individuelt og kommer ann på størrelsen på tatoveringen og hvor på kroppen den skal være.

Karma Tattoo har 18-årsgrense for å tatovere seg, og Dagfinn poengterer at alle seriøse studioer har det. Hvis du ønsker en tatovering, så er det bare til å ta kontakt med dem på Facebook, eller å ta turen innom studioet.

Når man har tatt en tatovering er det viktig å vedlikeholde den. Først danner det seg ett skrubbsår rett etter tatoveringen er tatt, da er det viktig å smøre godt med en mildt fuktighetskrem uten parfyme 2-4 ganger daglig.

Dagfinn eier også bygget Karma Tattoo holder til, i Strandgata 148. I år og i fjor har han pusset opp hele huset, både utvendig og innvendig. Huset inneholder alt fra en leilighet til egen butikk. For han driver også butikken Amrak. Her selger han masse tøff vinyl, som alt fra punk, norsk musikk til black metal.

Han selger også en del norske klesmerker som Rimfrost, Norwegian Rat og Black Rat. Både Dagfinn og Renathe har laget design til noen av klesplaggene.

Ønsker du å tatovere deg, pierce deg, eller kanskje ta en tur innom butikken?

Karma Tattoo holder til i Strandgata 148, og du får også kontakt med dem på deres Facebook-side eller på Instagram.