Kvalitetbevisst og trendy hos KARA – Haugesund Sentrum

Kvalitetbevisst og trendy hos KARA

Skrevet av Haugesund Sentrum - tirsdag, 14 april 2015

(Topp og bukse fra forte_forte, skoletter fra apair og veske Mariette)

Vi starter moteuken hos Kara i dag, som ligger i Haraldsgaten 128. Denne butikken har eksistert i sentrum og i de samme lokalene i 14 år. Kara er en motebutikk for unge og voksne damer med fokus på kvalitet. De har klesmerker fra USA og Italia, og klærne er klassiske, sporty og tidløse. Jeg tok en prat med Ellen som eier Kara. Hun har lang og god erfaring med klær, mote og ulike klesmerker, dermed kan hun med kyndighet velge hva hun vil ha i butikken. Høy kvalitet er viktig forteller hun, og velger klær laget i rene materialer som for eksempel ull, silke, cashmere og skinn, foran klær laget i syntetiske stoffer. Ralph Lauren, Moncler, Dondup, Mauro Grifoni, Theory, Cathrine Hammel, Forte Forte, Parajumpers, Pierre Balmain, Belstaff, Red Valentino er noen av merkene du finner her.

Faste kunder som gjerne reiser helt fra Bergen og Stavanger for å oppdatere en hel garderobe er ikke sjeldent hos Kara. Når våren kommer reiser damene ned til Haugesund for å oppdatere seg, få veiledning og god personlig service. Hos Kara blir de godt kjent med kundene og kan dermed hjelpe dem med å sette sammen en vår- garderobe som også kan kombineres med deres tidligere kjøp. I handelen er fokuset da på helhet og at kundene skal kjøpe plagg som de kan bruke mye og da unngår du de «bomkjøpene» man ofte kan gjøre når man shopper på impuls.  Her får du hjelp til hele antrekk, både klær, sko, vesker og skjerf.

Ellen trives med å ha forretning i sentrum, og mener at det er i sentrum du finner et bredt og godt utvalg. Hun er stolt over at det finnes så mange nisjebutikker i sentrum. Haugesund er faktisk litt unik, og det får de også mange tilbakemeldinger om fra kunder.

Det er eksklusivt hos Kara, de tar kun inn få størrelser i hvert plagg. Så kjøper du en pen selskapskjole skal du være trygg på at ikke 3-4 andre kommer i samme kjole når du er i et selskap eller bryllup.

Ellen forteller at hun merker at de får flere yngre kunder også. At ungdommene er blitt mer kvalitet- og merkebevisst. De sparer heller til en litt dyrere jakke og kjøper mindre klær enn før. Den «preppy»-stilen er populær og da kommer de gjerne inn å kjøper Ralph Lauren plagg. Denne fine og myke hettegenseren kombinert med et par kule sneakers og jeansshorts er alltid en vinner. Eller kombiner jeansshortsen med en grov strikketgenser og kule sandaler fra.

Sko selger de mye av, og Superga skoene er et kupp. Mange har nok sett etterligninger, men disse er originale og veldig gode. Prisen er fin, og du har sko som er gode å gå i og trendy. Hunter, Primeboots, Apair, Philippe Model og Ash er også skomerker du finner her.

Her får du mer antrekksinspirasjon, mye lekkert å finne hos Kara!

(Skinnjakke fra Utzon, bukse fra J-brand, genser fra Cathrine Hammel og skinnveske fra forte_forte)

(Skinnbukse og pelskjakke fra Utzon, skoletter fra apair og veske fra decadent)

( Jeans fra Pierre Balmain, t-skjorte fra Mauro Griffoni, sko fra apair og jakke fra Cathrine Hammel).

Du finner Kara på Instagram @karahaugesund.