Lervik ur – Haugesund Sentrum

Lervik ur

Skrevet av Haugesund Sentrum - fredag, 15 mai 2015

 

 

Jeg har vært på besøk hos Lervik ur og det ble et veldig spennende besøk. Jeg tok en prat med Knut Lervik, som nå driver som andre generasjon i butikken som ble åpnet i 1961. Tredje generasjon i familien er også med i driften. Dette er en av de største urmakerbutikkene i Norge. Her kommer det både kunder fra utlandet og fra hele Norge for å kjøpe klokker. Hos Lervik ur selges nemlig klokker som er kostbare og av høy kvalitet. Merker som Rolex, Omega, Breitling, Zenith, Mont Blank, Rado, Tag Heuer, Victorinox og Bruvik kjenner du sikkert til. Mange sterke merkevarer finnes altså, her i «lille» Haugesund. Det er all grunn til å være stolte av!

 

 

De har 2 urmakere som jobber i serviceverkstedet. Disse utfører reperasjoner av klokker fra hele landet. De reiser på kurs i Sveits flere ganger per år og er meget dyktige i sitt arbeid. Totalt er de 8 ansatte med stor kunnskap og erfaring innen klokker her hos Lervik ur.

 

 

De var tidlig «på nett» med sin egen nettside www.lervikur.no  og det har ført til at de er godt kjente for klokkeinteresserte. Egen facebook-side har de også. De bruker nettsiden og facebook-siden sin aktivt, legger ut informasjon, kommuniserer med kundene og viser frem nyheter. Aktuelle kunder finner god informasjon om klokker og Lervik ur, deretter kommer de for å handle hos dem. Lervik ur har åpent fra 9-19, så dermed kan kunder kjøre fra både Bergen og Stavanger etter arbeidstid for å kjøpe sine klokker i Haugesund. De blir tatt godt i mot, og tar gjerne en kopp kaffi og en «klokkeprat».

 

 

 

Folk bruker internett mer enn noen gang til å finne informasjon, og ved å være «på nett»  og synlige så genererer det flere kunder og flere salg, forteller Knut.Det er mange veldig fornøyde kunder hos Lervik Ur, og det vises også på nettsiden tidssonen.no. Det er en nettside med forum der klokkeinteresserte deler erfaringer og sin interesse for klokker. Her står Lervik Ur frem som en av de store favorittene med tanke på service og utførte reparasjoner. De er nr.1 valget for de som virkelig er klokkeinteresserte, samlere og som bruker mye tid og penger på klokker.

 

Bruvik ur startet ut her hos Lervik ur, og er blitt meget populær. Det er mange som begynner med en Bruvik klokke, og det har vist seg å være en inngangsport for økende klokkeinteresse her i byen, forteller Knut. De er verdens største butikkforhandler for Bruvik klokkene og selger svært bra av dem.

Klokken blir «mannens smykke». Der vi kvinner kan smykke oss med både øredobber, armbånd og smykker så har mannen klokken som sitt smykke forteller Knut.

De typer klokker som Lervik Ur selger er for mange en litt kostbar investering, men i motsetning til en ny bil som vil synke i verdi, kan noen av disse klokkene stige i verdi over tid. Lervik Ur kan også hjelpe med finansieringen. Klokker er også noe som går i arv og som gir mange gode minner. Å arve bestefar eller bestemors kjære armbåndsur er for mange et unikt minne.

 

Er du på jakt etter en Rolex får du komme inn på et eget «showroom» innerst i lokalet. Både farger og møbler er innredet i «Rolex»-farger og stil.

 

 

Lervik Ur utfører også reperasjoner og batteribytte. Ta turen innom den trivelige gjengen i Haraldsgaten og sjekk dem ut på Facebook her: https://www.facebook.com/lervikur