Naturbakst - byens bakestue – Haugesund Sentrum

Naturbakst – byens bakestue

Skrevet av Haugesund Sentrum - mandag, 24 februar 2020

Naturbakst – byens bakestue ligger midt i Haraldsgata i Haugesund sentrum.

Bakeriet ble startet i 2001 av Karianne Hauge Aksland og hennes far Geir Hauge. Det hele begynte med at Geir spurte sin datter om de kunne startet et bakeri sammen. På den tiden var Karianne arbeidsledig og klar for nye utfordringer. Geir hadde flere tiårs erfaring som baker og Karianne hadde fagbrev i konditorfaget og hadde allerede ti års erfaring i yrket.

Navnet ble valgt for de ønsket at deres varer skulle ha minst mulig tilsetningsstoffer, og at de skulle produsere mesteparten av varene selv. I tillegg var lokalet til de holder til i dag ledig, og som hadde en perfekt plassering for et bakeri. Dette ble starten på Naturbakst.

I 2012 ble Geir pensjonist, og Karianne og hennes mann Svein Arne Aksland tok over driften. Svein Arne er egentlig branningeniør, men tok fagbrev som baker og er nå daglig leder av bakeriet. Karianne er som nevnt utdannet konditor.

– Vi startet med fire ansatte, og nærmer oss 30 ansatte nå i 2020, forteller Karianne.

Naturbakst har vært en suksesshistorie fra starten, og er et samlingssted for mennesker i ulike livsfaser – enten de er småbarnsforeldre eller pensjonister.

Hos Naturbakst går det mye i brød. Enten du liker grovt brød eller lyst brød – med eller uten korn. Her er det noe for alle. I tillegg har de glutenfrie brød, for de som måtte trenge det.

– Hos oss kan du velge hva du vil ha på brødet eller hornet ditt. Enten du liker reke, karbonade eller kanskje litt ekstra grønnsaker på? Her kan du velge helt selv. Ideen hentet vi fra Bergen, og dette er et svært populært tilbud hos oss, forteller Karianne.

I følge Karianne og Svein Arne er maishorn det mest populære produktet de selger.

– Og legg til at vi har verdens beste solskinnsboller, forteller Svein Arne.

Naturbakst er opptatt av å handle lokalt og har juicer fra Hervik og Tveit gaard. I tillegg har de blant annet ulike kaffesorter, melk og brus.

Naturbakst har også egne konditorer som produserer kaker og andre søtsaker. I disken finner du lekre kaker og kakestykker som du kan ta med deg hjem.

– Vi lager også kaker etter ulike anledninger som vi har tilgjengelig for salg i disken. Enten det er morsdag, valentines eller påske, forteller Karianne.

Naturbakst har egen konditoravdeling, og er også en stolt lærebedrift. Konditorlærlingen Nisha vant i år 3. plass i Rogalandsmesterskap for konditorer. I tillegg vant hun prisen som årets nykommer.

– Vi kan lage alle type kaker på bestilling. Tar du turen innom oss får du prate med en av våre konditorer som kan lage en kake tilpasset ditt behov, forteller Karianne.

Naturbakst er også aktiv i sentrum, og arrangerer blant annet Bollejazz når det er Sildajazz og Kosedag i sentrum for alle barnehagene i Haugesund.

I tillegg er de med på konsepter som «skravlekopp», for å få flere til å prate sammen og redusere ensomheten som er i samfunnet.

Denne uken er det «Haugesund i 100» og Naturbakst er selvsagt med.

– Hos oss får du et horn med kreolsk kyllingsalat, inkludert drikke + et valgfritt kakestykke kun 100 kroner, forteller Karianne.

Velkommen til Naturbakst!