Naturbakst - byens bakestue – Haugesund Sentrum

Naturbakst – byens bakestue

Skrevet av Haugesund Sentrum - fredag, 30 september 2016

Naturbakst – byens bakestue, eller kanskje byens møteplass ligger midt i Haraldsgata i Haugesund sentrum.

Bakeriet ble startet i 2001 av Geir Hauge og hans datter Karianne Hauge Aksland. Lokalene de hører til i dag ble ledige, og Geir spurte sin datter om de kunne startet et bakeri sammen. Navnet ble valgt for de ønsket at deres varer skulle ha minst mulig tilsetningsstoffer, og at de skulle produsere mesteparten av varene selv. Dette ble starten på Naturbakst.

I 2012 ble Geir pensjonist, og Karianne og hennes mann Svein Arne Aksland tok over driften. Svein Arne er egentlig branningeniør, men tok fagbrev som baker og er nå daglig leder av bakeriet. Karianne er utdannet konditor.

IMG_8523

Marianne er utplassert hos Naturbakst og trives godt. Solsikke frokostbrød og brød generelt er noe av de selger mest av, men det går også mye i maishorn.

IMG_8517

Bakerne er tidlig oppe, allerede klokken 05.00 er de i gang på jobb for å sette på deiger. Klokken 06.30 kommer de som står bak disken, for å fylle på varer, rydde og annet arbeid for å gjøre klar til en ny arbeidsdag.

IMG_8521IMG_8520

For noen år tilbake åpnet de også en konditoravdeling. De hadde lite utvalgt i kaker og ønsket å gjøre noe med dette. Karianne forteller at de så et stort potensiale i å ha en egen konditoravdeling. Folk ønsker nå mer personlige kaker, og er opptatt både smak, innhold og utseende.

IMG_8498 IMG_8513 IMG_8511 IMG_8508

Når vi besøker konditoravdelingen så finner vi to travle konditorer: Ranveig og Ruben. De viste oss alle små detaljer som skal på plass på en kake. De bruker også hovedsakelig marsipan, da dette er sunnere. De kan også lage kaker med sukkerpasta etter forespørsel.

Hvis du ønsker å bestille en kake, kan du nå både bestille på nettsiden deres, eller gå inn på deres Facebook side . De kan også kontaktes per telefon: 52 73 55 55. Karianne anbefaler å ta turen innom bakeriet hvis du ønsker noen spesielle detaljer på kaken.

IMG_8506 IMG_8516 IMG_8514

Bakerne hos Naturbakst har det travelt hele dagen, bakeriet går godt og har nå hele tyvefem ansatte.

Velkommen til Naturbakst!