Nordisk design i sentrum - Hus i nord! – Haugesund Sentrum

Nordisk design i sentrum – Hus i nord!

Skrevet av Haugesund Sentrum - torsdag, 23 april 2015

 

 

Jeg har besøkt Hus i Nord, og en ting må jeg si; snakk om inspirasjons-boost! Å høre Inger Lise fortelle om hvordan de tenker om butikken, møblene og nordisk design var utrolig spennende og inspirerende. Man merker når mennesker brenner for noe, og hvordan de formidler dette gjennom hele butikken. Alt de har i butikken er håndplukket med tanke på sin visjon; Varmt, vakkert og varig interiør. Naturlig, enkelt og ekte, med funksjonell ny nordisk form.

 

 

Butikken startet som «Hødnebø» i 2000, men i 2012 tok Inger Lise og Erling Nordhus steget og satset selv.

 

Jeg og Inger Lise hadde en lang prat om interiør, trender, design og hvordan det nordiske interiøret er fremadstormende og ikke minst hvorfor. Trenden med nordisk stil kom ( tro det eller ei) ikke til Norge først. Det begynte i det store utland først, fasinasjonen for det norske, svenske og danske. Naturen, fargene og lyset i Norden er vakkert, ujålete, og mange har ofte en forestilling om at vi lever «det enkle liv». Tidligere var Nordisk design veldig dyrt og eksklusivt, men etterhvert som etterspørselen har økt så er det blitt mer tilgjengelig i form av nye merker.

Muuto – new nordic, som Hus i Nord har i fullsortiment (møbler, lys og gaveartikler), er ett eksempel på nordisk design som er blitt veldig populær. De tok fatt i de nordiske fargene og designet, men på en litt «rundere» måte og til en pris som gjør at folk har råd å velge det.

 

 

Andre designere og merker som de fører: A2LIVING, BY RYDENS, CULT DESIGN, DESIGNLETTERS, DESIGNHOUSE STOCKHOLM, FINNSDOTTIR, KAHLER, MENT, KLIPPAN, SKAGEN, SKAUGUM, NATURES COLLECTION, RO, NORTHERN LIGTHNING, NORMAN COPENHAGEN, SUSANNE SCHERNING og flere med.

Vi har en fantastisk natur her på Haugalandet, og ved å trekke naturen inn i hjemmet får man den nordiske stilen. Mye av interiøret de har på Hus i Nord kan man lett dra paralleller til, både vær og vind, lyset og årstidene reflekteres i mye av designet.

 

 

 

 

Det å bruke tid på å velge møbler og lys til hjemmet er Inger Lise opptatt av. Velge interiør som passer både til personlighet, behov og sin egen preferanse. Trender kommer og går, og nettopp derfor vil man ofte trives best med interiør som er tidløse og som er av bra kvalitet slik at de tåler mye. Hun forteller at de merker at folk som kommer i butikken er opptatt av kvalitet og å finne de rette møblene til sitt hjem. De kommer gjerne inn flere ganger og bruker god tid på å bestemme seg for hvilket design de vil ha. Når de først har bestemt seg har de kjøpt møbler som er tidløse, av god kvalitet og kan brukes lenge fremover. Nettopp disse valgene brenner de for å hjelpe deg med her, på Hus i Nord.

 

Jeg visste ikke hvor stor denne butikken var! Sist jeg såvidt var innom så hadde jeg med meg minstemann, som var passe utålmodig og plukkete, så det ble en kort tur. Visste du at denne butikken er på 4 etasjer og hele 500 kvadrat? Denne gangen tok jeg hele runden sammen med Inger-Lise. Hun har stålkontroll på de varene og merkene hun har i butikken, og hun fortalte detaljert om de ulike designerne. Kjempe spennende og ikke minst inspirerende! Norske, danske og svenske designere ser ut til å ha mange av de samme tankene og inspirasjon når de lager ting. Det gjør at du lett kan kombinere interiør fra ulike designere som utfyller og komplementerer hverandre.

 

 

 

I kjelleren er pute- og pledd avdeling. Her finner du lune saueskinn fra Island, norske «Røros» pledd i ulike størrelser og masse puter i rene kvaliteter som ull, bomull, lin, velour og silke.

1 etasje består av interiør og gaveartikler.

2 etasje finner du lamper, gaveartikler og interiør.

3 etasje er endel av møblene utstilt. Hus i Nord har også lager, og det som ikke er utstilt kan bestilles.

 

 

 

Inger Lise forteller at de stortrives med butikk i sentrum, og at de er glad for at det finnes så mange fantastiske interiørbutikker i sentrum. Å jobbe sammen for å gi folk et unikt tilbud innen interiør og design i sentrum, bygge hverandre opp og stå sammen for å gi kundene det beste! Noe som vil virke som en magnet og trekke folk te byen.  Det merkes jo allerede, for det kommer kunder fra både Bergen og Stavanger for å handle i Haugesund. Inger Lise er en herlig dame med stort engasjement og kunnskap om faget sitt, ta turen innom Hus i Nord og bli bedre kjent med dem og den nydelige butikken.

Du finner Hus i Nord på facebook her: https://www.facebook.com/husinord

Nettsiden deres ( som jevnlig oppdateres med flott design og interiørnyheter) : http://husinord.no/

Og følg dem på instagram her: @husinord