Nyetableringer i sentrum – Haugesund Sentrum

Nyetableringer i sentrum

Skrevet av Haugesund Sentrum - tirsdag, 13 september 2016

Haugesund har i år fått mange spennende nyetableringer i sentrum. Vi har tatt turen til noen av disse, for å lære mer om deres virksomhet og for å vite mer om hvorfor de ønsket å etablere seg i sentrum.

De første vi besøkte var kommunikasjonsbyrået Pyx som leverer tjenester innenfor kommunikasjon, ledelse, markedsføring og salg, uavhengig av kanal og bransje. Pyx har syv ansatte, og daglig leder er Sonia Huanca Vold. Pyx ble opprinnelig startet av Linda Nordbø som for tiden er i permisjon.

Byrået holder til i Haglandsgården i Strandgata, og er svært fornøyd med sin plassering. De valgte plasseringen for å ha nærhet til sine kunder, og ikke minst alle tjenestene som finnes i Haugesund sentrum. Det er korte avstander til det du trenger, og det er godt med parkeringsplasser påpeker Asle Skjærstad som er partner i Pyx.

IMG_8157

O.J. Hanssen Magasinet er en ny butikk i Haraldsgata, rett ved siden av O.J. Hanssen parfymeriet. Siv som driver butikken med Hans Kristian Stensland, er godt fornøyd med etableringen av butikken. De har også nå utvidet sortimentet med gensere, ponchoer, huer, hatter med mer.

IMG_8163 IMG_8167 IMG_8171

Japan Photo har vært i sentrum i nærmere ti år, men har nå valgt å åpne større butikk i Haraldsgaten rett mellom butikkene Christina Modell og Solid!. Daglig leder Jan Willy forteller at de har tro på sentrum, og at tiden var moden for utvikling av butikken. Med større butikk får man også vist varene bedre frem.

IMG_8172 IMG_8177

Tamila Ros er daglig leder av Delikatesser, som er en ny spesialbutikk i sentrum. Her kan man få kjøpe herlige delikatesser, alt fra gode oster til kjøtt. Tamila er fornøyd med butikken sin, og mener det var på tide med en slik spesialbutikk i sentrum.

IMG_8191 IMG_8182 IMG_8190

Rett nedenfor Markedet finner du nå frisørsalongen Feeling Fine. Salongen driver av Tove Soland og Ingrid Helene Sørbø. De to smilende damene er godt fornøyd med lokalet og beliggenheten til salongen, da det er god trafikk med mennesker som går forbi.

IMG_8194 IMG_8196

På Markedet finner du nå Ultralydjordmødrene og gynekologene Maren Baumann og Gunnvor Storesund i fjerde etasje. Maren og Gunnvor har lenge tenkt på å samlokalisere sine bedrifter, og Markedet var derfor en perfekt plassering. Det ligger midt sentrum, med nære avstander til alt og gode parkeringsplasser.

Hos gynekologene jobber legesekretær Vanja Osmundsen, sykepleierne Vigdis Eileraas og Lone Løvereide.

IMG_8210 IMG_8216

Lokalene til gynekologene og jordmødrene er tidsriktige og flotte. De har også fått en mer moderne betalingsløsning. Her er det nok godt å være pasient.

IMG_8219

I Strandgata (tidligere Bestastuå sine lokaler) finner du nå den greske restauranten Zorba og nattklubben Underground. Zorba drives av Sahar, som har god erfaring innen bransjen. Hun forteller at det har alltid manglet en gresk restaurant i Haugesund, og hun har planlagt lenge å etablere denne. Restauranten hadde nyåpning i begynnelsen av september, og hun er allerede godt fornøyd med omsetningen.

IMG_8234 IMG_8229

Rett over Egon finner du nå restauranten Los Tacos som selger herlig mexikansk mat! Her får du blant annet taco, burrrito og nachos! Avdelingsleder er Alek Grindheim Pérez.

Alek forteller oss at de har siden åpningen hatt en veldig god omsetning, og mange fornøyde kunder. Han sier også at Los Tacos er et «ekstra krydder» i sentrum, da det ikke finnes en slik type restaurant fra før.

Mesteparten av maten de selger er laget forhånd, og er av god kvalitet til fornuftige priser. De har også svært gode åpningstider: mandag, tirsdag, onsdag og søndag fra klokken 11.00 til 23.00. Torsdag, fredag og lørdag har de åpent fra klokken 11.00 til 04.00.

IMG_8247IMG_8245 IMG_8253IMG_8270

Nedenfor fiskerne og mot kaien, finner vi to blide gründere Cecilie Larssen Lønning og Eric Amaral Rother som driver designbyrået Larssen & Amaral.

Cecilie har jobbet i blant annet skokjeden Mani som markedsjef, og i et annet designbyrå. Eric er opprinnelig fra New York i USA og har jobbet både i Oslo og Bergen, blant annet som kreativ leder i Anti.

Både Cecilie og Eric har følgt nøye med på byen Haugesund, og hadde ingen tvil om at de ville etablere seg her. De både bor og jobber i sentrum. De mener at Haugesund har et potensiale, og at det ligger en gründerånd her.

Designbyrået har allerede mye spennende på gang, og ønsker å satse både lokalt, nasjonalt og internasjonalt!

IMG_8269IMG_8254 IMG_8256

Ønsker du å starte bedrift i sentrum? eller har et spennende konsept til vil starte? Ta kontakt med oss!