På jobb med Norun! – Haugesund Sentrum

På jobb med Norun!

Skrevet av Haugesund Sentrum - torsdag, 17 september 2015

I Haugesund Sentrum AS er det to ansatte; Norun Skrunes og Odd Fossan-Waage JR.

Norun er markedskoordinator og Odd daglig leder. Mange kan mene mye om sentrum i Haugesund og ikke minst om hva som bør gjøres, og slik jeg er blitt kjent med Odd og Norun det siste året er det liten tvil om at disse to virkelig står på for sentrum og byen vår. Norun beskrives som konsentrert, fokusert og engasjert av medlemmene.

Men mange lurer nok på hva de EGENTLIG gjør når de er på jobb?

Dette ville jeg finne ut av, og denne dagen fikk jeg være med Norun på jobb for å få et bedre innblikk i en typisk dag på jobb.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Odd har kaffen klar når vi kommer inn dørene kl 08.30.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Litt oppdatering og god stemning.

Dagen starter 08.30 med kaffi og avis, småprat om hva dagen skal handle om og aktiviteter som skal skje fremover. Norun sjekker mailer, kun 10 mailer i dag «så det var ikke så gale». Radio 102 settes på høytaler, det er viktig å få med seg det som skjer på Haugalandet.  Hver mandag er det morgenmøte mellom Odd og Norun. De deler kontor så småprat og beskjeder går lett mellom dem iløpet av dagen.

Hovedoppgavene til Norun, noe av det hun jobber mest med, er aktiviteter i sentrum. Planlegger, arrangerer, møter med samarbeidspartnere og sender ut informasjon. Aktivitetskalenderen skal oppdateres og publiseres på nett, informasjon sendes ut til medlemmer og hun har ansvar for møteplanlegging med medlemmer.

Aktivitetene Norun har jobbet med i år er Solfest, sykkeldag, retromarkedet i byparken, barnas mini-nm, prikkedagen, barneparaden i sildajazzen, sildastimen, byleker og høgskolestafetten. Fremover er det er rosa sløyfeaksjon i oktober, pappadager og juleaktivitetene (julegateåpning, pepperkakebyen, kosedager i sentrum, gavekortkampanje). Det er mye som skal organiseres og planlegges for at alt skal gå fint, og det er en omfattende prosess som Norun liker å jobbe med.

Det er alltid småting innimellom som må administreres, for eksempel boden på landmannstorget som leies ut. Det er nesten 200 medlemmer og 180 aksjonærer så det er hele tiden ting å holde oversikten over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sjekke mailen og planlegge dagen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gavekortene klargjøres for en bedriftskunde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Norun har ansvar for gavekortene til Haugesund sentrum, som omsetter for nærmere 5 mill i året. Gavekortene er populære og salget stiger hvert år. Norun selger til bedrifter, og ligger disse i bykjernen hiver Norun seg på sparkesykkelen sin for å levere gavekortene personlig. Hun setter pris på en luftetur med frisk luft og får hilst på medlemmene samtidig.  Gavekortene kan private kjøpe på utvalgte butikker i sentrum, og du finner en oversikt her : Gavekort

Mange bedrifter gir gavekort til jul, til brylluper og bursdager.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Høsten er her og nye bannere henges opp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sykkelen bæres opp og ned trappen for hver tur, god trim!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alltid like hyggelig å ta turen forbi Regina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tone som driver Brun`o Interiør forteller om kundekvelden som de skal ha i butikken i kveld.

Denne morgenen tar vi en tur innom Haugesund Sparebank for å levere noen lister. Underveis i gågata stopper vi flere ganger for å si god morgen og småprate med butikkarbeiderne som er i ferd med å åpne butikkene. Latter, smil og prat om prosjekter som er under planlegging. Norun fremhever viktigheten av å være ute å snakke med medlemmene i byen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haugesund Sparebank har fått sine papirer og vi kan suse videre i gågata.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sparkesykkelen er fra Spinn Sykkelshop.

Sparkesykkelen Norun fyker rundt på får stor oppmerksomhet, både fra barn og voksne. Ikke så rart det, den er både praktisk og kul! En barnehage på tur i sentrum i dag syns det var en veeeeeldig rar sykkel, og tenk at voksne også kan ha sparkesykkel!

Norun legger alle aktiviteter inn på Haugesund sentrum sine nettsider og oppdaterer med informasjon og bilder når de får nye medlemmer. Forefallende arbeid som fakturering og purringer blir det også litt av. Ringer du kontoret er det Norun som svarer på telefonen. Hun har også en 30% stilling i Haugesund Handelstand som markedskoordinator. Der ble det nettopp arrangerte politisk næringsdebatt, hun er med å planlegger Handelens dag. Det blir endel strategiarbeid, styremøter, og generalforsamlinger.

Haugesund Sentrum AS er en medlemsbedrift med begrensede midlene, derfor er det viktig å samarbeide med andre aktører, forteller Norun. Blant annet samarbeider de med Haugesunds avis og Haugesund Sparebank.

Et godt team!

Et godt team!

Nå er Norun i full gang med å planlegge peppekakebyen, som mange store og små legger et besøk innom før jul. Norun jobber for at byen skal være levende og tilby aktiviteter for alle. Fremover mot jul blir det mye kjekt å oppleve i byen, og det avhenger også av at folk stiller opp på frivillig basis. Dyktige og engasjerte folk står på for at det skal kunne arrangeres aktiviteter i byn, og det er viktig å få frem sier Norun.

Noen arrangementer er relativt nye og blir bedre å bedre for hver gang, andre er veletablerte og like populære år etter år. All aktivitet og engasjement settes stor pris på og er med å skape sentrum, forteller Norun.

En ting Odd setter stor pris på er Noruns kaker. Titt og ofte baker hun kaker som hun tar med seg på jobb og på møter. Favoritten til Odd er Bananbrød, og den oppskriften skal du få her:

1 3/4 kopp hvetemel

2/3 kopp sukker

2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1/2 ts salt

2-3 moste bananer

1/3 kopp smør

2 ss melk

1/2 kopp nøtter/walnøtter

Alle ingrediensene blandes sammen og stekes på 175 grader i 50-55 min.

Noe å bake til helgen kanskje?

Håper dette gav deg et lite innblikk i den gode jobben Norun gjør for sentrum.  Og er du i byn ser du henne kanskje, suse forbi i gul regnjakke på en blå sparkesykkel på vei til et møte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gul er kult og lyser opp en grå regnværsdag. Jakka er fra «All-in» i sentrum.