Prikkedager i sentrum. – Haugesund Sentrum

Prikkedager i sentrum.

Skrevet av Haugesund Sentrum - torsdag, 18 juni 2015

19 og 20 juni er det Prikkedager i Haugesund sentrum. Men hva er egentlig Prikkedager?

Navnet oppstod for mange år siden, ja faktisk helt tilbake til 1800-tallet, og stammer fra da bonden «prikket» i kalenderen sin for de faste markedsdagene i byen. Markedsdagene var de gangene i året bonden reiste inn til byen for å selge varene sine, og gjøre handel med andre.

I 1970 var det Hilmar Bastholm som tok i bruk «Prikkedagene» da han var leder for Haraldsgaten Vel. Han mente dette var en viktig del av Haugesunds handelshistorie og innførte dermed prikkedagene i juni måned hvert år.

Hva skjer på Prikkedagene?

Gatene fylles med yrende liv. Butikkene tar frem de beste tilbudene og har ulike stands i gågaten. Prikkedagene er populære dager med god stemning i sentrum, for stor og liten.

Jeg har funnet noen tilbud jeg kan dele med dere her, for å vise litt av alle de fantastiske butikkene i sentrum har klare til Prikkedagene.

Det er mange spente barn rundt på Haugalandet som skal ha sin første skoledag til høsten. Er ryggsekk og penal i hus? Om ikke, så ta turen til Haugesund Libris! De kjører rabatt på utvalgte Beckmann-produkter, hele 30%!

PRIKKEDAGSTILBUD

 

Hos Ekornsæters blomsterforetning får du 10 vakre peoner til utrolige 99kr.

Hos Clarion Collection Hotel Banken kan du få oppleve «Afternoon tea», her er det forhåndsbestilling så reserver i dag! En opplevelse som absolutt er verdt å få med seg.

Tekstilhuset E. Jacobsen kjører gode tilbud på flotte tilbud, blant annet 1/2 pris på et utvalg kjoler og 30% på alt yttertøy og mange flere supre tilbud.

image

Sy med oss  slår til med 10% på alt garn!

Dette var en liten del av alle de mange gode prikketilbudene, ta turen til sentrum i helgen og opplev den herlige tradisjonen som prikkedagene er.  Du kan også lese mer om historien på h-avis.no i dag.