Scandic Maritim – Haugesund Sentrum

Scandic Maritim

Skrevet av Haugesund Sentrum - fredag, 24 januar 2020

Scandic Maritim er kjent for de aller fleste Haugalandet, og som mange har et forhold til. Hotellet eies av Caiano og driftes av adminstrerende direktør Reidar Westre. Hotellet har i dag totalt 230 ansatte.

Aslak Askeland (bilde ovenfor) er direktør for mat og drikke, og har ansvar for 170 av disse. Her er det ansatte som er alt fra kokker, servitører, oppvask-ansvarlige og lærlinger.

Scandic Maritim er kjent for sin fantastiske frokost, og da overdriver vi ikke. De har i mange år vunnet priser for beste frokost både i konkurranser på landsbasis og lokalt.

– Vi jobber systematisk, og setter høy kvalitet på både mat og service er veldig viktig for oss, forteller Aslak Askeland.

Nancy (til høyre på bildet ovenfor) er frokostvert, og har jobbet mange år på Scandic Maritim. Hun er en av flere som sørger for at frokosten er blitt kåret til en av de beste i Norge.

– Nancy får alltid masse skryt og er alltid blid. Alle gjestene liker henne, forteller Aslak.

Scandic Maritim har mange lokale leverandører, og er en viktig bidragsyter til det lokale næringslivet.

Lars Jacob er også frokostvert, og var i ferd med å rydde etter innrykket av alle frokostgjestene.

Scandic Maritim har også mange kokker i sving. På kjøkkenet møtte vi blant annet på kokken Morten som gjorde klar til ny servering.

Scandic Maritim driver hele 4. restauranter og en café. Med seg til å drifte disse har Aslak to kjøkkensjefer og to restaurantsjefer.

Café René ligger i første etasje ved inngangen til hotellet. Her selger de alt fra burgere, fish & chips til fiskesuppe. Her kan du også nyte alt fra juice til et glass øl.

Arny Johansdottir har jobbet på hotellet i over 15 år. Hun startet i garderoben, og jobbet nå 80% på Café René.

– Her har vi mange gjester, alt fra hotellgjester til den lokale befolkningen, forteller Arny.

Café René ble pusset opp for noen år tilbake, og har mange tøffe detaljer i interiøret. Her er det ikke vanskelig å trives. I tillegg har de av og til alt fra konserter til stand-up show.

Aslak er svært opptatt av å være en ryddig bedrift.

– Vi er en av de hotellene med flest lærlinger, og i tillegg har vi tett og god kontakt med fagforeningene. Det er viktig å ta vare på de ansatte, forteller Aslak.

Ikke bare liker Aslak å ha det ryddig, men han er også flink til å skape mye aktiviteter på hotellet med de andre ansatte. Hver eneste uke tilbyr de en mengde med show, konserter og det det måtte være.

– Vi har utviklet en del spennende konsepter selv også, alt fra Gatefest, Sjømataften og andre konsepter mot store dager som morsdag og valentines, forteller Aslak.

Scandic Maritim har også egen salgsavdeling som har syv ansatte. Her jobbet blant annet salgssjef Otto Inge Thorbjørnsen og kongressjef Unni Thorsen.

– Vi som jobbet her er «crème de la crème», vi er indrefiletet på Haugalandet sier Otto Inge Thorbjørsen spøkefullt.

Men noe sant må det være i det, for salgsavdelingen skaffer alt fra store landsmøter til folk som skal feire en konfirmasjon. Her er det noe som skjer hele tiden!

– Vi må følge opp gjestene sine ønsker, og det er mange små detaljer som skal på plass, sier Otto Inge Thorbjørnsen.

Alkan og Anne Torunn er kurs og konferanseansvarlige, og ledes av kongressjef Unni Thorsen. Da vi var på besøk gjorde de klart til et møte som en bedrift skulle arrangere.

I følge Alkan og Anne Torunn så er det viktig at de har kunnskap om hele byen. Alt fra hvor gjestene kan gå på shopping til hvor man kan gå ut og spise.

Hilde Kambe jobber som resepsjonist og trives godt på hotellet. Hun er en av de den første gjestene møter på hotellet.

– Vi vil at alle skal trives hos oss, enten de er idrettslag, en vanlig familie eller kurs og konferansegjester. Vi har rom tilpasset både enkeltpersoner og større grupper, forteller Hilde.

Planene for 2020 er allerede klare, og Aslak røper at de blant annet får besøk av en av verdens beste kokker (Christian Andre Pettersen). Snart er det også Sjømatsaften og Gatefest.

Det levner ingen tvil at Scandic Maritim er en viktig bidragsyter for Haugesund sentrum.

For mer informasjon om hotellet og deres tilbud, se her.