Singer Bernina Sysenter – Haugesund Sentrum

Singer Bernina Sysenter

Skrevet av Haugesund Sentrum - onsdag, 27 februar 2019

Singer Bernina Sysenter holder til på hjørnet av huset til Haugesund Håndverkerforening , rett nedenfor Vår Frelsers kirke. For de som har levd noen år, så husker man nok at Håndverkerforeningen hadde kino i disse lokalene før i tiden.

Butikken startet for 52 år siden av Sverre og Liv Jensen, først i Åsbygata sør i sentrum. Nå er det datteren deres Lishild Nesheim som driver butikken, og har 24 ansatte. To av disse er Kirsten Salomonsen og Marianne Kili (bilde øverst).

Her finner du alt av stoff, mønster og tilbehør til klær, i tillegg har de egen systue for bunads produksjon og omsøm på bunad.

Hos Singer Bernina Sysenter finner du mye inspirasjon til å bruke kreativiteten. Enten det er å lage dukkeklær, puter eller kanskje en ny veske? At de har godt utvalg er det ingen tvil om.

Marianne Kili (bilde nedenfor) forteller at de har mange produkter som folk gjerne ikke vet at de selger. Her finner du alt fra bh-forlengere til skulderputer. -Har vi det ikke inne – så bestiller vi, sier Marianne.

Singer Bernina Sysenter har også et godt utvalg i symaskiner. De er autorisert forhandler av Bernina symaskin, overlokk og programvare. De har også egen autorisert symaskinreparatør, som reparerer alle typer symaskiner.

Butikken har også godt utvalg i materialer til bunad. De selger også Sylvsmidja sitt sølv til bunad, bunadssko og silkesjal fra Tyrihans.

Nederst i lokalet ser man en dør merket med med skriften «systue» på. Vi fikk ta turen bak dørene her, og man blir fascinert allerede ved første øyekast. Systuen var større enn man så for seg. I den ene delen av lokalet står en kommende konfirmant og prøver bunaden sin, og nederst i lokalet traff vi på Venche og Nataliya som begge jobber med bunader.

Nataliya utdanner seg som bunadtilvirker. Butikken vil snart derfor ha to bunadtilvirkere, da Lishild (daglig leder) også har denne utdannelsen. – Lishild har gitt oss god opplæring, sier Nataliya.

Venche forteller at de lager ca. hundre nye bunader hvert år. Vi har også en del omsøm også.

Velkommen til Singer Bernina Sysenter!