Stylist Jon Lundemoen`s tips til 17. mai antrekket – Haugesund Sentrum

Stylist Jon Lundemoen`s tips til 17. mai antrekket

Skrevet av Haugesund Sentrum - tirsdag, 14 mai 2019

Jon Lundemoen er en norsk stylist og make-up artist, som jobber både nasjonalt og internasjonalt. Jon samarbeider med oss i Haugesund sentrum, og gir med jevne mellomrom gode tips i vår blogg. Denne gangen er det 17. mai som står for tur, og Jon har tatt for seg årets trender – men også hva som passer generelt for de som ikke skal ha på seg bunad.

Herre:

Den mørke dressen og den hvite skjorten er en safe klassiker år etter år, dra gjerne inn innslag fra fargene til det norske flagget i slips/sløyfe/tørkle.
Lyse dresser er noe som er veldig aktuelt denne sesongen, velg gjerne jordfarger som går ton i ton. Til denne stylingen er det veldig fint med brune sko og belte. Hvis du vil ha en litt løsere styling er det veldig fint med lyse chinos og en skjorte med blomsterprint, et antrekk som kan kombineres med loafers/Sneakers. På 17.mai kan jeansen få lov til å bli liggende hjemme. Husk på å ta deg tid til å pusse dresskoene, ustelte sko kan sette en demper på hele antrekket.

Kvinner:

Make-up: På 17.mai bør du gå for en klassisk og naturlig make-up med masse glød. Velg gjerne en frisk bærfarge på leppene, det passer perfekt til en slik feiring.

Hår: Dette er dagen for fletter og naturlige håroppsett, la det se enkelt og litt tilfeldig ut. Årets tilbehør er uten tvil hårspenner, fest gjerne flere på siden av hverandre.

Klær: Første bud er å tenke klassisk og elegant, denne dagen er det ikke innafor med for korte kjoler og store utringninger.

Velg gjerne drakter og kjoler som tar opp fargene i flagget, en klassiker på 17.mai.
Denne sesongen er det veldig aktuelt med blomsterprint, gultoner, helhvitt og lysegrønt, friske farger som passer perfekt til en dag som dette. Husk på at det alltid blir en del gåing og ståing denne dagen, da er det et must med godt fottøy for å holde ut. Hvis du har kjøpt helt nye sko vil jeg anbefale deg å plastre helene i forkant, da er du sikker på at du holder ut både tog, sekkeløp og pølsespising 🙂 Fargerike sko gir utrolig mye til et antrekk, jazz gjerne opp sommerkjolen med et par sitrongule sko.

En lys blazer er det perfekte tilbehøret til sommerkjolen, det samme gjelder den lyse klassiske trenchcoaten. Velg gjerne ut et par øredobber med litt volum på, det er en veldig fin kombinasjon til sommerkjolene denne sesongen. Det kan fort bli en del kaos med paraplyer på en dag som dette, mitt beste tips er å ha en regnponcho på lur i vesken.

17.mai er helt klart den dagen man bør kle seg pent og anstendig. Lykke til med feiringen – ha en riktig fin 17. mai!

Tekst: Jon Lundemoen/ Camilla K. Strømø

Bilder tatt av: Høyer, Condor, Christina Modell og Windsor