Sunkost – Haugesund Sentrum

Sunkost

Skrevet av Haugesund Sentrum - fredag, 7 februar 2020

Sunkost i sentrum eies og drives av Dorethea Strømsnes. Hun er opprinnelig fra Göttingen i Tyskland, men flyttet til Norge for 40 år siden da hun fant kjærligheten i Haugesund. Hun har jobbet i Sunkost kjeden siden 1999 og har derfor lang erfaring med helsekost.

Sunkost er Norges eldste helsekostkjede, og har butikker over hele landet. Her er de fleste produktene naturlige og laget av urter.

– Jeg har alltid vært opptatt av helse, og har også jobbet i helsesektoren tidligere i mange år, forteller Dorethea.

Hos Sunkost selger de alt fra eteriske oljer, organiske hud- og hårpleie, matvarer til te. Sunkost i Haugesund sentrum har både mange lokale leverandører, nasjonale og internasjonale leverandører.

De er også de eneste i regionen som selger Calanus Oil, som er et nytt og unikt naturprodukt fra Norge. Produktet utvinnes fra det marine krepsdyret rauåte, verdens mest tallrike dyreart og vår største høstbare og fornybare marine ressurs!

– Dette er rett og slett en kortreist superomega, som er viktig for kroppen. Jeg sier alltid at omega 3 og multivitaminer er en viktig byggestein for kroppen, forteller Dorethea.

Britt Marie har akkurat startet å jobbe i butikken, men har lang erfaring i bransjen. Hun har allerede funnet sine favoritt produkter.

– Produktene fra C soaps er utrolig gode. De er grønne vaskemidler, og derfor svært miljøvennlige, forteller Britt Marie.

Britt Marie anbefaler «vidunderkremen» til C soaps. Dette er  en skurekrem for porselen, stål, koketopper, ovnsdøren, sølvtøy, badekaret, servanten, fuger mellom fliser, plast, pleksiglass, krom ja til og med kobber, sølv og gull blir blankt og rent igjen. Den har ingen kjemikalier, kun finpudret leire og litt såpe, gjør at alt er i boks. Enkelt, rent og pent – rett og slett en vindunderkrem!

De har også et godt utvalg i bakeprodukter både med og uten sukker, og det aller meste av det de selger er økologisk.

De selger også en del hud og kroppspleie fra Weleda, et kjent merkevare for mange. Produktene er uten syntetiske, hormonforstyrrende eller miljøbelastende stoffer.

Lokale leverandører har de som nevnt en del av. Blant annet selger de Hervik sitt moltesyltetøy.

– Moltesyltetøyet er populært blant turistene. Men vi selger også en del lammeskinn fra Granberg og andre ullprodukter, forteller Dorethea.

Dorethea elsker å være en del av sentrum, og trives i butikken sin. Her har hun full oversikt over Landmannstorget (Steinparken) og alle folkene som går i Haraldsgata.

Ønsker du å handle økologisk, miljøvennlig, vegansk eller hva det måtte være – så er Sunkost butikken for deg. Her har de virkelig et rikt utvalg til både små og store!

Velkommen til Sunkost i Haugesund sentrum!