Synsam i sentrum – Haugesund Sentrum

Synsam i sentrum

Skrevet av Haugesund Sentrum - mandag, 3 februar 2020

Synsam åpnet dørene for over 30 år tilbake, og ble startet av optikerne Hansen og Nygaard. I 2012 flyttet de til nye lokaler i Haraldsgata 142. De siste snart tre årene har butikken blitt drevet av May.

Hos Synsam kan du få alt fra øyehelsesjekk, synssjekk, synskorrigering, briller, solbriller, spesialglass og linser.

Her kan du også måle synet gratis med en autorefraktor. Den måler dybden på øyet og regner ut styrke og om man har skjeve hornhinner.

– Finner vi avvik her, anbefaler vi kunden å ta en skikkelig synstest, forteller May.

Synsam er kjent for å ha godt utvalg i innfatninger og solbriller i alle prisklasser. Kjøper du et par glass her, har du 180 dagers garanti om styrken på synet ditt endrer seg. Da får du nye briller. De har også fast garanti på alle glass og innfatninger på hele to år. De har også uhellsgaranti på ca. 4 måneder!

De er også de eneste i regionen som selger brilleabonnement. Fra 149 kroner i måneden kan du få 3 eller flere par briller, årlig synsundersøkelse, nye glass når synet ditt endrer seg, bytting av briller en gang hvert år og forsikring inkludert i prisen!

De har også abonnement på linser fra 98 kroner per måned.

Synsam har et rikt utvalg av innfatninger, men det er også vanskelig å velge den rette. Da er det godt å ha noen som kan hjelpe deg.

– Brillen skal passe ansiktet og sitte rett, ansiktsformen er superviktig og det første vi ser etter. Vi ser også på hvordan kunder går kledd, og hva som passer til kunden, forteller May.

May anbefaler at man sjekker synet sitt minst hvert andre år. Hodepine, stive skuldre, problemer med konsentrasjon og fokusere er i følge henne typiske tegn på at man kanskje trenger briller.

– Vi følger alltid opp kundene våre, også i etterkant av at de har fått nye briller. Det er viktig å gi kundene en opplevelse også etter at de har vært her, forteller May.

Bjarne har master i optometri og synsvitenskap. Han er den som har ansvar for spesialinnfatningene hos Synsam. I følge Bjarne finnes det i dag gode løsninger, og man trenger ikke alltid de tykke innfatningene som man så mye av før i tiden.

May har utenom Bjarne, to kollegaer til. Det er Heidi og Kristin!

– Vi har alltid et smil på lager, forteller May.

Ønsker du en synsundersøkelse, trenger nye briller eller nysgjerrig på hva Synsam har å tilby? Dette kan du sjekke på deres nettside.