To glass – Haugesund Sentrum

To glass

Skrevet av Haugesund Sentrum - torsdag, 14 februar 2019

To glass er en à la carte restaurant i sentrum. Her får du middelhavs inspirert mat – og det beste av sesongens råvarer. To Glass startet i 2001 under navnet Escalon, med To Glass Vinbar i kjelleren. I dag eies og drives To Glass av John G. Lohne, som har over femten års erfaring i bransjen. Han var ansatt som souschef og kjøkkensjef på To Glass, før han fikk anledning til å ta over hele restauranten i 2012. Med seg på laget har han fem fulltidsansatte.

I 2017 åpnet de igjen To Glass Bar i kjelleren. De har også en del konserter og stand-up show, som er godt besøkt. Denne våren får de besøk av blant annet Chris Grey and The Bluespand, Jan Rune Holdhus, Sol Heilo (fra tv-programmet «Hver kan vi møtes») og Torstein Flakne (StageDolls).

To Glass tilbyr også «After work» fra mandag til og med lørdag fra kl. 15.00-18.00. Her kan du velge mellom dagens kjøtt og fisk. Du får også dessert og kaffe med på kjøpet. Prisen er kun 149 kroner per person.

To Glass holder til i Strandgata. Her er det mange flotte detaljer og interiør. Hovedhuset, som også er kalt Valentinsenhuset ble bygget i 1855 på Risøy. Eiendommen ble i 1970 regulert til «spesialområde-bevaringsverdig bebyggelse» og siden overtatt av Haugesund Kommune. Kommunen valgte å selge i 1995, og byggmester Øyvind Solstrand kjøpte den i desember 1995 og eier fortsatt eiendommen i dag.

To Glass har også to selskapslokaler; Chambre Séparée som tar opp til 30 personer
og i 2. etasjen som tar opp til 60 personer. I tillegg har de catering.

To Glass er kjent for sine spennende smaker, og man lurer jo ofte hvor kokkene finner inspirasjonen fra. Daglig leder John G. Lohne forteller at han henter mye inspirasjon fra Instagram, og tester dette ut på kjøkkenet.

John G. Lohne er også mannen bak «Haugesund i 100» som arrangeres tredje år på rad. Inspirasjonen til dette hentet han fra Sandnes. I fjor var 34 restauranter med, og i år får de også alle sentrumsbutikkene med på laget. I år kan man altså både shoppe og spise for hundre kroner.

Hele helgen har de eget Valentines tilbud, der man får 3-retters middag til kun 399 kroner per person.

For booking av bord, trykk her eller ring 52 70 74 00. To Glass holder til i Strandgata Strandgata 169 ved Bytunet.

Velkommen til To Glass!