Tradisjonelt, engasjert og smakfullt. Tesalongen! – Haugesund Sentrum

Tradisjonelt, engasjert og smakfullt. Tesalongen!

Skrevet av Haugesund Sentrum - torsdag, 26 februar 2015

 

Tesalongen Haugli bakeri ligger midt i hjertet av byen.

 

Når de steker skoleboller kjenner du duften i gågaten før du ser bakeriet. Og hva lukter vel bedre enn nybakte boller? Fint lite vil jeg si.

Jeg kom inn en travel mandagsmorgen for å ta ett nærmere blikk på denne tradisjonelle «Tesalongen«. Vi er nok ganske mange som har minner om da bestemor eller oldemor tok oss med på dette bakeriet da vi var barn. Til og med Kolbein Falkeid har gode minner om da han, etter å ha blitt innskrevet på skolen, var med moren sin her for første gang.

 

Dette kan du lese mer om i deres jubileumsmagasin som du finner i bakeriene.

Men selv om Tesalongen er tradisjonell, så henger de virkelig med i tiden. For 2,5 år siden pusset de opp ved hjelp av Norges beste interiørdesigner. Den tradisjonelle stilen ble bevart, men fikk en oppgradering og lokalene fremstår innbydende og koselige.

 

 

 

Utvalget deres er også meget bra. Ferske salater av reker, kylling eller skinke som serveres med grovt rundstykke. Enkelt å plukke med seg for en sunn lunsj. De selger også grove og sunne knekkebrød, disse havreknekkebrødene er lett blitt min favoritt.

 

De har gode boller for 2 åringen i vognen, herlig napoleonskake ( som noen kjører fra Karmøy for å kjøpe har jeg hørt), den varme sjokoladen som serveres med pisket krem om vinteren og softis om sommeren, nydelig gode påsmurte horn og rundstykker og ferske «Anitas lille søte». Rosinbollen med vaniljekrem i midten er skapt her.

 

 

Honninghjertene er populære studentgaver. Foreldre får klar beskjed om å kjøpe med honninghjerter når de skal besøke utflyttede studenter. For de er jo best i byn!

 

 

Tesalongen har kunder i alle aldre, barn, voksne, forretningsfolk, barselgrupper, eldre og yngre, og de får et nært forhold til kundene sine. Det er hjertevarme i denne salongen, og stamkundene kommer bort mens jeg er der for å skryte av de ansatte og Tesalongen.

På fine dager om vår, sommer og høst settes det bord og stoler ut, og man kan nyte bakevarene og kaffen ute på gaten. De har cappuccino, cafe latte, espresso og ett godt te-utvalg. Grove eller fine brød, de har alltid ferske brød i hyllene. Kjøp 4 for 100kr eller 2 for 60kr.

 

Skal du ha kake til selskap eller kanskje snitter til en konfirmasjon? Du kan bestille alt dette hos Tesalongen. Visste du at de har verdens beste sjokoladekake?

 

Jeg måtte lage min egen lille «tesalong» når jeg kom hjem med litt av det deilige utvalget, og jenta mi klappet i hendene av fryd da hun kom hjem fra skolen til delikatessene.

 

Tesalongen ligger i Haraldsgaten, og du finner dem her på Facebook:

https://www.facebook.com/Tesalongen

 

Haugli har også nettsider, og dem finner du her: www.hauglibakeri.no