Vintersesongen er i gang hos Intersport – Haugesund Sentrum

Vintersesongen er i gang hos Intersport

Skrevet av Haugesund Sentrum - fredag, 1 februar 2019

Intersport holder til Sørhauggata i huset til Edda kino. Her finner du alt av sportsutstyr og sportstøy både til store og små! Sportsbutikken ble etablert i 1978. Harald Fagerland eier butikken i dag og jobber der daglig. Med seg på laget har han tre ansatte.

Vintersesongen er i full gang hos Intersport, og de har et ganske så rikt utvalg tross størrelsen på butikken. Her finner du alle typer ski, akebrett, snowboards, sykler, fotballutstyr, klær og annet du måtte trenge.

Tor Sigfred Engedal er en av de ansatte hos Intersport, som har god kompetanse på ski. Nå er det høysesong og mange som tar turen innom får å handle langrennski, forteller Tor Sigfred. Men det er ikke alltid like lett å vite hvilken ski man skal starte med. Hos Intersport har de blant annet markaski, racingski og fjellski.

Tor Sigfred forteller at markaski er gode for nybegynnere. Mange er kanskje vant med smørefri ski, men han anbefaler ski med feller på seg. Disse gir godt feste. Racingski har de også, og passer også godt for nybegynnere. Racingski er ofte testvinnere i ulike produkttester. Fjellski har de også godt utvalg av, og disse passer til de som ønsker å gå utenfor skiløypene, gå lengre turer og ønsker mer utfordringer.

Langrennski inkludert bindinger kan du få fra 1499 kroner og oppover. De har også langrennspakke til barn fra 999 kroner. Da får du sko, bindinger og ski. De har ski fra 2 år (90 cm) og oppover.

For å finne riktig ski er høyde og vekt det viktigste når man kjøper ski. For mange er dette opplagt, men det er ikke alle som vet det når de kommer inn døren – forteller Tor Sigfred.

Slalomski har de også godt utvalg på. Her har de både twintip og freeride. Her får du pakker fra 2799 kroner. Tor Sigfred forteller at det som er veldig populært nå er randonee-ski. Her får du en kombinasjon av langrenn og slalom i ett. Prisene her er fra 9999 kroner og oppover. Men de har nå også startet utleie av randonee-skiene til kun 1000 kroner.

Sikkerhet er svært viktig når man står i alpinbakken. Intersport har stort utvalg i hjelmer.

Gode klær er viktig når man driver med vintersport. Hos Intersport får du flotte skiklær fra kjente merker som Swix, Bjørn Dæhlie og Norrøna.

Til langrenn bør man ha lette ytterklær som er vindtette, under er det alltid bra med ull. Her bør man også tenke på om man skal trene eller ta en rolig familietur. Å kle seg etter vær og forhold er alltid viktig. Intersport har også godt utvalg av alpinklær. Her er det litt tykkere lag ytterst, men de anbefaler tynnere plagg inne f.eks. fleece og ull.

Intersport har også godt utvalg i andre vintersporter. Her finner du blant annet et veldig bra utvalg i akebrett.

Velkommen til Intersport!